-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 14 /18:23

François Hollande'as neatsakė į klausimą, ar jo mylimoji Valerie Trierweiler tebėra pirmoji šalies ponia

Prancūzijos prezidentas François Hollande'as antradienį surengtoje tiesioginėje konferencijoje išvengė atsakymo į klausimus apie savo mylimosios Valerie Trierweiler statusą.
Francois Hollande'as ir jo mylimoji Valerie Trierweiler
Francois Hollande'as ir jo mylimoji Valerie Trierweiler / AFP/Scanpix nuotr.

Kaip skelbia BBC, jis prisipažino išgyvenantis sunkų laikotarpį asmeniniame gyvenime, tačiau neatsakė į klausimą, ar jo mylimoji Valerie Trierweiler vis dar yra pirmoji Prancūzijos ponia.

Jis teigė neatsakinėsiantis į klausimus, susijusius su V.Trierweiler statusu, prieš savo planuotą vizitą į Vašingtoną, kuris turi įvykti vasario mėnesį. Be to, jis pridūrė, kad asmeniniai reikalai turi būti sprendžiami asmeniškai. Tiesioginės konferencijos metu, jis tvirtino, kad šiuo metu ne laikas klausimams apie jo ryšius su aktore Julie Gayet.

Prisipažino buvęs neištikimas

Tuo metu kaip praneša portalas Closermag.fr, F.Hollande'as savo partnerei V.Trierweiler prisipažino, kad palaiko artimus santykius su aktore Julie Gayet. Tokią informaciją esą iš pirmosios šalies ponios gavo ją pažįstantis dienraščio „Le Parisien“ žurnalistas Fredericas Gerschelis.

F.Hollande'as ir jo moterys: pasaulis klausia, kaip jam tai pavyksta

Problemos dėl moterų nėra jokia naujiena Fr.Hollande'ui – ir tai stebina tuos, kurie nemato, kas galėtų traukti gražias, talentingas moteris prie kitais atžvilgiais visai nemylimo Prancūzijos prezidento.

Nuo elitinės aukštosios Nacionalinės valdymo mokyklos (ENA) auditorijų iki aukščiausio valstybės posto – širdies reikalai vaidino svarbų vaidmenį per visą F.Hollande'o politinę kelionę.

Kitas šios kelionės žingsnis bus žengtas antradienį po pietų, kai F.Hollande'as pasirodys daugiau kaip 500-ams žurnalistų ir, kaip tikisi visas pasaulis, paaiškinti, kas tiksliai vyksta jo asmeniniame gyvenime.

Jo ilgametei partnerei, de facto Prancūzijos pirmajai poniai Valerie Trierweiler atsidūrus ligoninėje dėl streso, kuris ją ištiko po pranešimų apie F.Hollande'o slaptus pasimatymus su aktore Julie Gayet, tai nebus lengva užduotis.

Tačiau, kaip sako tie, kas jį gerai pažįsta, tokia yra kaina, kurią F.Hollande'as turi mokėti už savo asmeninius polinkius.

Prancūzijos prezidento F.Holland'eo gyvenimo draugė Valerie Trierweiler
Prancūzijos prezidento F.Holland'eo gyvenimo draugė Valerie Trierweiler

Neatrodo, kad jis būtų mergininkas maniakas – toks kaip jo pirmtakas, „karštasis triušis“ Jacques'as Chiracas. Tačiau atrodytų, jog prasiveržus aistrai, ji prezidentą užvaldo taip nenugalimai, kad ima temdyti sveiką protą – kaip tada, kai jis manė naktimis galintis prasmukti pas J.Gayet į skolintą butą visai šalia Eliziejaus rūmų.

„Jis toks žmogus, kuris gali įsimylėti ir liautis mylėjęs“, – sakė socialistų deputatas ir senas prezidento sąjungininkas Thierry Mandonas.

„Tai rodo, kad jis yra (kaip F.Hollande'as save vadina) normalus žmogus, bet jei jis nori būti normalus prezidentas, jis turi labai greitai paaiškinti šią situaciją“, – pridūrė T.Mandonas.

Segolene Royal
Segolene Royal

Būtent ENA, kuris yra tarsi pensionas, rengiantis Prancūzijos politinį elitą, jis sutiko Ségolène Royal. Šiedu jauni, gabūs žmonės, vienijami bendrų pažiūrų, netrukus suformavo politinės galios porą, kuri gyvavo daugiau kaip 25 metus ir susilaukė keturių vaikų.

Šio amžiaus 1-ojo dešimtmečio pradžioje ir F.Hollande'as, ir S.Royal buvo įsitvirtinę Socialistų partijos sunkiasvoriai, bet F.Hollande'ą tada temdė jo žavingesnė partnerė. Ji tapo ministre, o dėl didesnio populiarumo tarp aktyvistų bei rinkėjų galėjo įveikti F.Hollande'ą, kitus varžovus ir tapti partijos kandidate prezidento rinkimuose, kuriuos vėliau pralaimėjo prezidentu išrinktam Nicolas Sarkozy.

Tuo metu jų santykiai jau buvo pašliję. F.Hollande'as, kaip rašoma neseniai išleistose biografijose, užmezgė santykius su V.Treiweiler, pasiginčyti mėgstančia ir patrauklia savaitraščio „Paris Match“ žurnaliste.

2005 metais, kaip teigiama, jie jau buvo pora, bet S.Royal prezidentinės kampanijos labui jis saugojo laimingos šeimos įvaizdį, kol baigėsi rinkimai.

2010 metais F.Hollande'as žurnalui „Gala“ sakė, kad V.Trierweiler yra jo „gyvenimo meilė“. Dar po dvejų metų, savo pergalės prieš N.Sarkozy vakarą, ji stovėjo greta jo ir, kaip žinia, pareikalavo paleisti sentimentalią Edith Piaf dainą „La Vie en Rose“ („Rožinis gyvenimas“), taip pareikšdama pasauliui, kad gyvenimas nė negalėtų būti geresnis ir šiai porai, ir partijai, kurios simbolis yra rožė.

Tačiau šeimyninės laimės viziją greit ėmė temdyti gandai apie Eliziejaus rūmuose tvyrančią įtampą. V.Trierweiler, patraukli gražuolė, vienu metu vadinta „paryžietiškos elegancijos įsikūnijimu“, buvo kaltinama tuo, kad užgožė F.Hollande'ą savo svaiginamais kulniukais ir šlaunis demonstruojančia suknele, kurią vilkėjo tą dieną, kai jiedu įžengė į rūmus.

O jis viešai papriekaištavo jai dėl to, kas atrodė kaip pagiežinga „Twitter“ žinutė, kuria buvo pareikšta parama perbėgusiam socialistui jo kovoje su S.Royal dėl vietos parlamente. Tos žinutės paskelbimą padėjėjai aiškino V.Trierweiler nesaugumo jausmu dėl F.Hollande'o ir toliau palaikomų nuoširdžių santykių su jo vaikų motina.

Aktorė Julie Gayet
Aktorė Julie Gayet

Labai prancūziškas romanas

Tada, praėjusių metų pradžioje, pasklido pirmieji gandai apie romaną su J.Gayet.

Kai šis romanas praėjusią savaitę pagaliau buvo patvirtintas, Prancūzijoje kilusi reakcija tebuvo kolektyvinis patraukimas pečiais ir tipiškas prancūziškas „Na ir kas! Tai tik jų pačių reikalas“.

Tuo tarpu likusi pasaulio dalis ryte rijo istoriją, kurioje kiekviena, net menkiausia, detalė, nuo šalies abejingumo neištikimybei iki pusryčių ragelių, pristatytų į naujųjų įsimylėjėlių lizdelį, buvo tokia prancūziška.

„Vive la France“ – toks buvo komentatorių visame pasaulyje verdiktas, tačiau F.Hollande'o, kurio populiarumas yra mažiausias iš visų dabartinių laikų prezidentų, vertinimas nebuvo toks geras.

„Flanby“ (pagal vieną drebantį desertą) arba „Pepere“ („Seneliu“) pravardžiuojamas kūningas 59 metų prezidentas iš stebėtojų užsienyje sulaukė dar ne tokių komentarų.

Britų komentatorė Cristina Odone rašė, kad praleido savaitgalį su draugais kikendama iš spektaklio, kaip prancūzų prezidentas pagaunamas „su kelnėmis ties jo putliomis kulkšnimis“.

Ar Prancūzijos prezidento sėkmė moterų tarpe – sugebėjimas jas prajuokinti ir jų klausytis?
Ar Prancūzijos prezidento sėkmė tarp moterų – sugebėjimas jas prajuokinti ir jų klausytis?

„Negalėjome suvokti tos sėkmės, kuri šį kresną ir humoro jausmo neturintį kairuolį lydi tarp žavingų moterų“, – pridūrė C.Odone.

Britų tinklaraštininkas Willardas Foxtonas „Twitter“ rašė dar kandžiau: „Negaliu liautis galvojęs, kad Ségolène Royal, Valerie Trierweiler ir Julie Gayet galėtų gauti ką nors geresnio už Hollande'ą, kuris atrodo kaip kokia suprakaitavusi bulvė.“

Tačiau išvaizda, kaip ne kartą pademonstravo istorija, meilėje nėra viskas, ir kita Prancūzijos politinės scenos stebėtoja, žurnalistė Anne Elisabeth Moutet sako, kad F.Hollande'o meilės sėkmė nėra jokia paslaptis.

„Tai Woody Alleno metodas: jis jas prajuokina ir jis jų klausosi“, – sakė ji.

Dabar pasauliui eilė klausytis, ką turi pasakyti F.Hollande'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius