Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24 /10:41

FTB ėmė tirti dar vieną galimą rusų programišių ataką: nusitaikė į JAV žiniasklaidą

Anoniminiai šaltiniai JAV federaliniame tyrimų biure CNN žurnalistams patvirtino, kad rusų programišiai bandė įsilaužti ir į Amerikos žiniasklaidos atstovų kompiuterius.
Programišius
Programišius / 123rf.com nuotr.

„The New York Times“ ir kitų žiniasklaidos priemonių atstovai šiuo metu bendradarbiauja su FTB agentais tyrime, kurio taikiniu yra su Rusijos žvalgyba siejami programišiai.

„Kaip ir dauguma naujienų organizacijų akylai stebime bandymus įsilaužti į mūsų sistemas“, – teigė „The New York Times“ atstovė Eileen Murphy.

„Imamės įvairių priemonių. Tarp jų ir bendradarbiavimas su tyrėjais ir teisėsaugos atstovais. Jokių konkrečių įtarimų dėl šių atakų nekomentuosime“, – sakė E.Murphy.

JAV žvalgybos atstovai užsiminė, kad ataka prieš amerikiečių žurnalistus yra plataus masto kibernetinio išpuolio prieš ekspertų kolektyvus, politines partijas.

Prieš demokratų partijos suvažiavimą buvo išplatinti jos atstovų susirašinėjimai, kuriuos, kaip manoma, išplatino Rusijos programišiai.

Tinklalapio „WikiLeaks“ paskelbti elektroniniai laiškai atskleidė, kad Demokratų partijos lyderiai stengėsi trikdyti Hillary Clinton varžovo Bernie Sanderso kampaniją, ir privertė atsistatydinti partijos pirmininkę.

H.Clinton kampanija dėl šio apmaudaus incidento greitai apkaltino Rusiją, sakydama, kad tokiu būdu Maskva stengiasi padidinti respublikonų kandidato Donaldo Trumpo galimybes užimti Baltuosius rūmus.

D.Trumpas neslėpė palankumo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, o kai kurie dėl to kėlė prielaidą, kad Kremliaus vadovas stengiasi įtaisyti nekilnojamojo turto magnatą vadovauti Jungtinėms Valstijoms.

FTB kol kas atsisako komentuoti galimą Rusijos įtaką.

Kibernetinės atakos pastaruoju metu tapo JAV vyriausybės našta.

Praėjusiais metais JAV Personalo valdymo tarnybos vadovė buvo priversta atsistatydinti, kai iš jos agentūros buvo pavogta asmeninių duomenų apie 21,5 mln. žmonių. Daugelis ekspertų įtaria, kad ši ataka buvo surengta Kinijoje.

Netgi pagrindinė Amerikos kibernetinio šnipinėjimo organizacija – Nacionalinio saugumo agentūra (NSA) – yra krečiama skandalo, mat paaiškėjo, kad buvo nutekinta arba pavogta dalis jos griežtai įslaptintų kompiuterinių programų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius