Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fukušimos-1 atominė elektrinė į jūrą spjaudo radiaciją, virš Fukušimos-2 taip pat pasirodė juodi dūmai (papildyta 16.00 val. žinia apie TEPCO vadovą)

Radioaktyvaus jodo kiekis jūros vandenyje pakrantėje, naujausiais duomenimis, viršija leistiną normą 3355 kartų. Šie matavimai atlikti kovo 30 d.
Fukušimos-2 atominė elektrinė
Fukušimos-1 atominė elektrinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

AFP praneša, kad kovo 28 d. matavimai atlikti už 30 metrų nuo kranto linijos ties penktuoju ir šeštuoju reaktoriais rodė, jo radioaktyvaus jodo normos viršytos 1150 kartų.

Šiuo metu evakuoti visi gyventojai 30 km spinduliu nuo elektrinės.

Lietuvos ambasada iš Tokijo ruošiasi persikelti į Osaką – dar keliais šimtais kilometrų toliau nuo radiacijos židinio. Tiesa, Tokijuje liks dirbti keletas savanorių, nes kol kas akivaizdaus pavojaus sveikatai nėra. Tačiau radiacijos plitimas prikausys nuo meteorologinių sąlygų.

Atsirado dingusiu be žinios laikytas TEPCO vadovas (papildyta 10.05 val.). Antradienį buvo skelbta, kad Tokijo energetikos bendrovės (TEPCO), kuriai priklauso Japonijos šiaurės rytuose esanti cunamio pažeista atominė jėgainė, vadovas Masataka Shimizu buvo dingęs be žinios. Iškeltos dvi versijos: ligos arba net savižudybės. Tačiau trečiadienį TEPCO pagaliau informavo, kad M.Shimidzu paguldytas į ligoninę dėl padidėjusio kraujospūdžio.

Bendrovės TEPCO prezidentas Masataka Shimizu viešumoje nesirodė nuo kovo 13-osios konferencijos.

66 metų M.Shimizu antradienį buvo išvežtas į vieną ligoninę Tokijuje, kai jam pradėjo svaigti galva ir padidėjo kraujospūdis, sakė TEPCO atstovas Naoki Tsunoda.  Viešuose renginiuose įmonės prezidentą pavaduodavo TEPCO viceprezidentas Sakae Muto. 

Ir virš Fukušimos-2 pasirodė juodi dūmai (papildyta 16.00 val.). Pranešama, kad ir virš atominės elektrinės Fukušima-2, kuri iki šiol buvo laikoma ganėtinai stabilia, pasirodė juodų dūmų stulpas. tiesa, panaikinus gaisro židinį, dūmai pamažu išsisklaidė. Ekspertų teigimu, tai nebuvo vandenilio dujų sprogimas, gaisras įsiplieskė elektros paskirstymo skyriuje.

Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) ekspertai skundžiasi, kad turi per mažai informacijos. Todėl negali objektyviai įvertinti padėties abiejose Fukušimos elektrinėse. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius