Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Sorošas prognozuoja – būsimojo diktatoriaus D.Trumpo laukia nesėkmė

Milijardierius George'as Sorošas išrinktąjį JAV prezidentą Donaldą Trumpą vadina „būsimuoju diktatoriumi“ ir neabejoja, kad jo „laukia nesėkmė“.
George'as Sorosas
George'as Sorosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpo inauguracijos išvakarėse G.Sorošas pareiškė, kad išrinktasis JAV prezidentas „rengiasi prekybos karui“, kuris padarys „didžiulį poveikį Europoje ir kitose pasaulio dalyse“.

„Būsimasis diktatorius ... nesitikėjo laimėti (rinkimų), jis buvo nustebęs“, – pareiškė Vengrijoje gimęs finansininkas Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume susirinkusiems verslo vadovams ir žurnalistams.

„Asmeniškai esu tikras, kad jo laukia nesėkmė... nes jo idėjos, kuriomis jis vadovaujasi, iš esmės prieštarauja viena kitai“, – pareiškė G.Sorošas ir pridūrė, kad kiekvienas iš D.Trumpo administracijos narių kovoja už skirtingus interesus.

Žiniasklaidoje rašoma, kad G.Sorošas, kuris per rinkimų kampaniją palaikė D.Trumpo varžovę, demokratų kandidatę Hillary Clinton, dėl augimo akcijų rinkose, kurį paskatino netikėta D.Trumpo pergalė rinkimuose, prarado beveik 1 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau teigiama reakcija finansų rinkose ilgai nesitęs, nes rinkos nemėgsta neapibrėžtumo, pažymėjo G.Sorošas.

VIDEO: Donaldo Trumpo inauguracija: kur ir kaip tai vyks?

Kalbėdamas apie „Brexit“ ir Theresa May, milijardierius pareiškė manąs, kad dabartinė Didžiosios Britanijos premjerė valdžioje užsibus neilgai. Anot jo, Didžiosios Britanijos gyventojai nenori pripažinti finansinių pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) pasekmių.

„Mažai tikėtina, kad ministrė pirmininkė May užsibus valdžioje“, – pareiškė jis.

„Žmonės Jungtinėje Karalystėje šiuo metu laikosi neigimo pozicijos. Dabartinė ekonominė padėtis nėra tokia prasta kaip buvo prognozuota ir jie gyvena viltimi. Tačiau pingant valiutai ir didėjant infliacijai, gyvenimo lygis ims mažėti.“

„Tam prireiks šiek tiek laiko, tačiau kai tai nutiks, jie suvoks, kad uždirba mažiau negu anksčiau, nes darbo užmokestis augs lėčiau negu pragyvenimo išlaidos“, – pridūrė G.Sorošas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius