-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

G7 lyderiai Rusijai grasina naujomis griežtesnėmis sankcijomis

Trečiadienį galingiausių valstybių vadovai pareiškė esantys pasirengę naujoms griežtoms sankcijoms prieš Rusiją, jeigu ši nepadės atkurti stabilumo Rytų Ukrainoje, skelbia „Reuters“.
G7 susitikimas Briuselyje
G7 susitikimas Briuselyje / „Scanpix“ nuotr.

„Jeigu įvykiai to pareikalaus, mes esame pasiruošę suintensyvinti tikslines sankcijas ir apsvarstyti papildomus apribojimus, kurie dar brangiau kainuotų Rusijai“, – teigiama G7 lyderių pareiškime po naktinio susitikimo Briuselyje.

Anot Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, Vakarų šalys nuolat tikrins, kad Rusija darytų tai, ką gali, kad situacija regione būtų stabilizuota. „Mes negalime sau leisti tolimesnės destabilizacijos Ukrainoje“, – sakė ji žurnalistams.

„Jeigu mes nematysime progreso, yra sankcijų – netgi griežtų 3 etapo sankcijų – tikimybė“, – pareiškė Vokietijos vadovė, kalbėdama apie prekybines, finansines ir energetines sankcijas.

Tai buvo pirmasis G7 susitikimas – Rusijos prezidentas buvo išmestas iš G8 klubo. Vladimiras Putinas ketina kitą savaitę Prancūzijoje asmeniškai susitikti su Vokietijos, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius