Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabrielius Landsbergis Europos Parlamente siūlo pasmerkti Rusiją

Europos Parlamento narys Gabrielius Landsbergis teikia Europos Parlamento priėmimui rezoliuciją, kuria siūlo griežtai įvertinti Rusijos veiksmus Ukrainoje ir reiškia paramą Ukrainos vadovybės veiksmams.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šia rezoliucija siekiame Rusijai ir visai Europai parodyti, kad labai aiškiai suprantame, jog už ginkluotų samdinių Rytų Ukrainoje stovi Rusija ir reikalaujame jos šią paramą nedelsiant nutraukti. Mes pritariame pasiruošimui įvesti tolimesnes sankcijas Rusijos ekonomikos, finansų ir energetikos sektoriams bei įvesti embargą ginklų ir dvigubos paskirties technologijoms“, – teigė G. Landsbergis.

Rezoliucijoje visos Europos Sąjungos vardu Rusijos reikalaujama sustabdyti besitęsiantį nelegalų ginkluotų samdinių veržimąsi ir ginklų jiems tiekimą į Ukrainos teritoriją. Rusijos taip pat reikalaujama nedelsiant paleisti nelegaliai įkalintą Ukrainos oro pajėgų pilotę Nadiją Savčenką bei kitus įkaitus, laikomus Ukrainos ir Rusijos teritorijose.

Rezoliucijoje išsakoma parama Ukrainos suverenumui ir teritorijos integralumui. Taip pat visos ES šalys raginamos kuo greičiau nacionaliniuose parlamentuose ratifikuoti pasirašytą ES ir Ukrainos Asociacijos ir laisvos prekybos susitarimą.

Rezoliuciją Gabrielius Landsbergis pasiūlė kartu su didžiausios Europos Parlamente Europos liaudies partijos frakcijos nariais latve Sandra Kalniete, lenku Jerzy Buzeku, švede Anna Corazza Bildt.

Europos Parlamentas šiandien vykstančios plenarinės sesijos Strasbūre metu svarstys padėtį Ukrainoje ir politinių frakcijų pateiktas rezoliucijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius