-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaddafis teigia, kad jeigu Izraelis turi branduolinį ginklą, jį turi turėti ir arabai

Arabų šalys, taip pat ir palestiniečiai turi teisę kurti branduolinį ginklą, jeigu tokį ginklą turi Izraelis, mano Libijos lyderis Muammaras Gaddafis.
Muammaras Gaddafis
Muammaras Gaddafis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pirmadienį praneša Izraelio laikraštis „Haaretz“, kalbėdamas per Didžiosios Britanijos televiziją, M.Gaddafis pareiškė, kad „jeigu Izraelis turi branduolinį ginklą ir branduolinį potencialą, teisę į tai taip pat turi Egiptas, Sirija ir Saudo Arabija“.

„Net palestiniečiai turi turėti tokį patį ginklą, nes jų partneriai ar oponentai turi branduolinį potencialą“, – pridūrė jis.

Atsakydamas į klausimą, ar turi Iranas atsisakyti kurti atominį ginklą, Libijos lyderis pažymėjo, kad „Iranas iki šiol nepareiškė, kad kuria branduolinį ginklą. Iranas sako, kad sodrina uraną“.

„Jeigu Iranas kurtų branduolinį ginklą, tada visi, taip pat ir mes būtume nusiteikę prieš jį. Bet Iranas to nepareiškė“, – pabrėžė jis.

Interviu M.Gaddafis taip pat pareiškė, jog yra nepatenkintas, kad 2009 metų Nobelio taikos premija įteikta JAV prezidentui Barackui Obamai.

„Savaime aišku, jog jis – afrikietis, ir mes didžiuojamės, kad mes afrikiečiai, bet dėl Nobelio taikos premijos aš manau, kad Obama jos nusipelnė. Tačiau premijos įteikimas tiesiog dabar, manau, yra tam tikra veidmainiškumo ir meilikavimo apraiška, ir aš manau, kad tai per anksti“, – sakė Libijos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius