Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garbė pranešti pasauliui apie išrinktą naują popiežių teks prancūzui

Garbė pranešti apie išrinktą 1,2 mlrd. narių turinčios pasaulio katalikų bendruomenės naują lyderį teks Prancūzijos kardinolui Jeanui Louisui Tauranui, kuris paskelbs konklavos nutarimą Vatikano Šv.Petro bazilikoje.
Kardinolas Jeanas Louisas Tauranas
Kardinolas Jeanas Louisas Tauranas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kompozitoriaus Johanno Sebastiano Bacho muzika besižavintis buvęs Vatikano diplomatas prabils lotyniškai iš Apaštalų Rūmų balkono prie Šv.Petro aikštės, kai kardinolų konklava duos žinią apie išrinktą naują popiežių, pasiųsdama baltų dūmų signalą iš Siksto koplyčios.

„Annuntio vobis gaudium magnum. Habemus papam! (Skelbiu jums didį džiaugsmą. Turime popiežių!)“ – pasakys J.L.Tauranas, kuris taip pat paskelbs Katalikų Bažnyčios vadovu išrinkto kardinolo vardą ir jo pasirinktą pontifiko vardą.

Šio 70 metų Bordo dvasininko visas titulas yra „kardinolas protodiakonas“ – aukščiausias pagal rangą tarp kardinolų diakonų.

Kardinolų Kolegijos nariai skirstomi į tris pakopas: vyskupų, kunigų ir diakonų.

J.L.Tauranas anksčiau buvo aukščiausias Vatikano pareigūnas, atsakingas už dialogą su kitais tikėjimais. Jis taip pat dirbo Vatikano diplomatinės tarnybos vadovu ir keliaudavo po pasaulį su velioniu popiežiumi Jonu Pauliumi II.

Jo galimybės būti išrinktam naujuoju pontifiku vertinamos kaip labai menkos, tačiau jeigu taip nutiktų, kitam kardinolui tektų paskelbti jo vardą Šv.Petro aikštėje susirinkusių džiūgaujančių tikinčiųjų akivaizdoje, transliuojant televizijai visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius