Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsus mokslininkas: žmonija išmirs per šimtą metų

Žymus australų mikrobiologas Frankas Fenneris mano, kad per šimtą metų žmonija išnyks. 95 metų mokslininkas teigia, kad žmonių kiekis Žemėje jau seniai viršijo maksimumą ir resursai sumažėjo iki kritinės ribos, skelbia „Discovery News“.
Žmonijos neatsakingumas gali baigtis tragiškai planetai.
Žmonijos neatsakingumas gali baigtis tragiškai planetai. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Žemė

„Homo sapiens paprasčiausiai išmirs. Kad ir ką mes darytume dėl išsigelbėjimo, jau per vėlu“, – sako įtakingas mokslininkas.

Mokslininkas teigia, jog nereikėtų stebėtis, kad žmonija atsidūrė ties išnykimo riba.  „Žmonės – ne vieninteliai, kurie išnyksta. Išnyksta ir kitos gyvūnijos bei augmenijos rūšys. Nors daugybė šalių stengiasi kovoti su klimato kaita ir kovoja už ekologiją, tai nepadės žmonijai išlikti“, – sakė mokslininkas.

Kitais metais žmonių kiekis planetoje pasieks septynis milijardus ir tai sukels dar didesnių problemų dėl resursų. Ypač tai palies besivystančias šalis.

F.Fenneris mano, kad karai dėl maisto ir vandens gali prasidėti jau artimiausioje ateityje, o klimato pokyčiai dar labiau pablogins padėtį, nes mažės galimybės žemės ūkiui.

„Mes priėjome prie taško, kai nebėra kelio atgal. Nors išsivysčiusios šalys į kovą su klimato kaita nukreipė šviesiausius protus, jų siūlomi sprendimai nepadės“, – sako mokslininkas.

F.Fennerio oponentai mano, kad nors daugybė mokslininko nuogąstavimų turi pagrindą, prognozės yra pernelyg pesimistiškos. Jie teigia, kad globalizacijos metu visiškas žmonijos žlugimas yra neįmanomas ir net pagal patį pesimistiškiausią variantą išliks bent kelios nedidelės gyvenvietės, kuriose toliau egzistuos gyvybė, galinti duoti naują pradžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius