Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gašlias nuotraukas moterims siuntinėjęs JAV įstatymų leidėjas Anthony Weineris traukiasi iš Kongreso

JAV Atstovų Rūmų narys Anthony Weineris ketvirtadienį atsisakė mandato ir atsiprašė už skandalą dėl padorumo ribas peržengiančių savo kontaktų su moterimis internete, kurie sukėlė tikrą politinę audrą.
JAV kongreso narys Anthony Weineris
JAV kongreso narys Anthony Weineris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

46 metų kongresmenas, dar neseniai laikytas vienu iš realiausių kandidatų į Niujorko mero postą, prieš daugybę televizijos kamerų su atgaila balse atsiprašė už asmenines klaidas, kurias padarė, ir gėdą, kurią užtraukė.

„Vyliausi, kad galėsiu tęsti darbą, kurį dirbti mane išrinko mano apygardos rinkėjai, kovoti už viduriniąją klasę ir tuos, kurie stengiasi jai priklausyti“, – sakė A.Weineris.

„Deja, dėl mano sukelto šurmulio tai tapo neįmanoma, todėl šiandien skelbiu, kad traukiuosi iš Kongreso“, – pridūrė jis.

Kongreso rūmuose ši žinia buvo sutikta su tam tikru palengvėjimu. A.Weineris pastarosiomis dienomis sulaukė daugybės raginimų iš kolegų Demokratų partijoje skubiai atsistatydinti paaiškėjus, kad jis melavo apie savo kontaktus su moterimis internete, kurioms jis nusiuntė kelias gašlias nuotraukas, įskaitant vieną nuotrauką su savo genitalijomis.

A.Weinerio kalba priešais kameras Niujorko Bruklino rajone truko keturias minutes. Jos pasiklausyti susirinko minia stebėtojų, tarp kurių buvo ir A.Weinerio priešininkų, garsiai reiškusių savo pasipiktinimą, ir jį palaikančių žmonių. Vienas minioje buvęs žmogus šaukė: „Viso, iškrypėli!“

Sakydamas kalbą kongresmenas atsiprašė ir savo žmonos Humos Abedin, kuri laukiasi jų pirmagimio. Ketvirtadienį moters nebuvo greta vyro. Ji nepasirodė su juo ir prieš dešimt dienų, kai A.Weineris pirmą kartą prisipažino, jog moterims internetu siuntinėjo nederamo turinio žinutes ir padorumo ribas peržengiančias nuotraukas. Anksčiau jis tai griežtai neigė.

A.Weineris, dažnai sulaukdavę pašaipų, nes jo pavardė tariama kaip vienas iš vyriško lytinio organo pavadinimų amerikiečių gatvės žargone, yra jau trečiasis dėl seksualinio pobūdžio skandalo šiais metais atsistatydinęs Kongreso narys.

Nevadai atstovavęs respublikonas Johnas Ensignas pasitraukė iš Senato paaiškėjus, kad buvo užmezgęs nesantuokinius ryšius su buvusia savo rinkimų kampanijos darbuotoja.

Respublikonas Chrisas Lee iš Niujorko atsisakė Atstovų Rūmų nario mandato, kai į viešumą iškilo faktai, kad jis flirtavo internete su moterimi ir nusiuntė jai savo nuotrauką, kurioje politikas matomas apnuoginta krūtine.

Be to, 2008 metais atsistatydino tuometinis Niujorko valstijos gubernatorius Eliotas Spitzeris, kuris buvo užkluptas susitikinėjantis su brangiai apmokamomis prostitutėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius