-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ išsiuntė į Vokietiją pirmąją simbolinę dujų siuntą „Nord Stream“ maršrutu

„Gazprom“ išsiuntė į Vokietiją pirmąją simbolinę Rusijos dujų siuntą dujotiekio „Nord Stream“ („Šiaurės srautas“), kuris turi pradėti veikti kitais metais, maršrutu – balionas su dujomis bus nugabentas į paskirties vietą jachta.
Tiesiamas „Nord Stream“ dujotiekis
Tiesiamas „Nord Stream“ dujotiekis / 15min.lt nuotr.

Vyborgo uoste sekmadienį vyko iškilminga pirmosios Rusijos dujų kilovatvalandės perdavimo iš bendrovės „Gazprom eksport“ klientui Vokietijoje – WINGAS (bendrai prekybos įmonei „Gazprom“ su „BASF/Wintershall“), praneša Dujų informacijos agentūra.

„Gazprom eksport“ Šiaurės Europos valdybos viršininkas Michailas Malginas perdavė dujų pripildytą balioną „WINGAS Belgium“ direktoriui valdytojui Tomui Amery ir gavo simbolinę monetą kaip atsiskaitymą.

„Štai mes parodėme, kaip sudaromi sandoriai. Prekė atsiųsta – pinigai sumokėti. WINGAS parodo, kad gali būti partnerė, parduoti mūsų prekę Vokietijoje ir Europoje. Taigi neteisūs tie, kurie sako, kad mūsų dujos praranda konkurencingumą“, – pabrėžė „Gazprom eksport“ vadovas.

M.Malginas pridūrė, kad „Nord Stream“ dujų konkurencingumo dalis yra tiekimų patikimumas. Akcijos iniciatorius T.Amery, kuris taip pat yra jachtininkas, priminė, kad dujotiekis „Nord Stream“ turi pradėti veikti 2011 metais, „bet mes nusprendėme nelaukti, norime gauti savo dujas greičiau“.

Dujų siuntą paėmė gabenti sportinė jachta „Phantasie“, kuri atgabens jas iš Vyborgo per Baltijos jūrą į Greifsvaldą. Pakeliui į Vokietiją jachta užsuks į Suomijos, Švedijos ir Danijos uostus ir po dviejų savaičių, įveikusi 850 mylių (maždaug 1 600 kilometrų) kelią, birželio 12 dieną, istorinių burlaivių lydima, įplauks į Greifsvaldo uostą.Dujų siuntą paėmė gabenti sportinė jachta „Phantasie“, kuri atgabens jas iš Vyborgo per Baltijos jūrą į Greifsvaldą.

Kaip tikimasi, tarp sutinkančiųjų jachtą Vokietijos pakrantėje bus Meklenburgo–Priešakinės Pomeranijos žemės prezidentas Erwinas Selleringas. Per kelionę jachtos komanda iš aštuonių „WINGAS“ darbuotojų ves vachtos žurnalą savo tinklaraštyje.

Dujų bendrovės vadovai svarsto galimybę ateityje plėsti šios akcijos mastą, tikėdamiesi, kad regatoje dalyvaus visi projekto „Nord Stream“ akcininkai.

Dujotiekis „Nord Stream“ turi sujungti Rusijos Baltijos pakrantę netoli Vyborgo su Vokietijos Baltijos pakrante netoli Greifsvaldo. Jo ilgis – 1,2 tūkst. kilometrų.

Pirmajame etape numatoma nutiesti dujotiekį, kurio pralaidumas bus 27,5 mlrd. kubinių metrų per metus. Jį numatoma atiduoti naudoti 2011 metais. Nutiesus antrąją atšaką, dujotiekio pralaidumas pasieks 55 mlrd. kubinių metrų per metus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius