Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akibrokštas latviams ir estams: gegužės 9-ąją į Rygos ir Talino gatves išriedės autobusai su Josifo Stalino portretais

Gegužės 9-ąją, kai Rusijoje triukšmingai švenčiama pergalės Didžiajame tėvynės kare diena, Latvijos ir Estijos sostinėse į gatves išriedės autobusai su Sovietų Sąjungos diktatoriaus Josifo Stalino portretais.
Taip atrodys autobusai.
Taip atrodys autobusai. / viklamist.livejournal.com nuotr.

Kaip rašo newsru.com, idėjos autoriai sugalvojo, kaip apeiti šiose šalyse įtvirtintą draudimą demonstruoti sovietinę simboliką.

„Mums pavyko susitarti su bendrovėmis, kurios nuomoja reklaminį plotą Rygos ir Talino autobusuose. Ir maketas, kurį mes parengėme šioms šalims, neprieštarauja šių šalių įstatymams“, – teigia kasmetinės akcijos „Pergalės autobusas“ organizatorius Viktoras Loginovas.

Jis savo tinklaraštyje išpublikavo nuotrauką, kaip atrodys minėtieji autobusai. Beje, paveikslėlyje prie Stalino taip pat bus pavaizduotas paminklas „Bronzinis karys“, kurio perkėlimas į kitą vietą iš Talino centro 2007 metais Estijoje tapo pretekstu rusakalbiams sukelti riaušes.

„Sovietinės simbolikos paveikslėliuose nebus, todėl įstatymams mes nenusižengsime“, – kalbėjo jis.

Dešimtys autobusų su J.Stalino atvaizdu į gatves gegužės 9-ąją išriedės ir Rusijoje.

Ar „stalininių“ autobusų akcijos organizatoriai svarstė apie viešojo transporto priemonių apklijavimą Vilniuje, nepranešama. Tačiau Lietuvos administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK) tokiam jų bandymui užkirstų kelią.

ATPK 188-18 straipsnyje, numatančiame atsakomybę už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ar demonstravimą, be kita ko, rašoma, kad taip pat draudžiamas „atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų platinimas, naudojimas susirinkime ar kitame masiniame renginyje arba kitoks demonstravimas“.

Už tokį teisės pažeidimą numatyta nuo 500 iki 1 000 litų bauda su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius