Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Giorgia Meloni – jau melagienų herojė: švęsdama kovoti su Klausu Schwabu nežadėjo

Naujieną, kad Giorgia Meloni ir jos vadovaujama partija „Italijos broliai“ laimėjo parlamento rinkimus, palydėjo melagienos. Pavyzdžiui, paskelbta, esą politikė pergalės kalboje pažadėjo apginti Italiją nuo Pasaulio ekonomikos forumo (PEF). Tai yra netiesa – ji žadėjo ieškoti, kas vienija, o ne skaldo italus, apie šios organizacijos vadovą Klausą Schwabą ar globalistus nė neužsiminė.
Giorgia Meloni
Giorgia Meloni / „Sipa Press“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš „naują pasaulio tvarką“?

„Naujasis Italijos premjeras, sakydamas įspūdingą pergalės kalbą, pažadėjo apginti Italiją nuo Klauso Schwabo WEF“, – pranešta viename lietuviškame tinklalapyje.

Toliau teigiama, esą „naujasis Italijos ministras pirmininkas Georgia Meloni sekmadienį pasakytoje uždegančioje pergalės kalboje, kuri išgąsdino ES, PEF ir NATO globalistus, pažadėjo sunaikinti Naująją pasaulio tvarką“.

Šis tekstas nėra originalus, o išverstas iš tinklalapio newspunch.com, skelbiančio naujienas, nuo kurių nusisuka pagrindinė žiniasklaida, straipsnio tokiu pat pavadinimu.

Jame pasakojama, kad rinkimus laimėjo partija „Italijos broliai“ („Fratelli d'Italia“), vadovaujanti konservatyviam koaliciniam aljansui, kuris tikriausiai suformuos konservatyviausią šalies vyriausybę nuo Antrojo pasaulinio karo. Primintos kai kurios detalės apie pastarąją ir ankstesnes rinkimų kampanijas.

Taip pat cituojama G.Meloni pergalės kalba, tariamai išgąsdinusi Europos Sąjungos (ES) ir JAV globalistus.

„Su komunizmu kovojome ir nugalėjome ne tam, kad jį pakeistume nauju tarptautiniu režimu, o tam, kad vėl leistume nepriklausomoms nacionalinėms valstybėms ginti savo tautų laisvę, tapatybę ir suverenitetą“, – tariamai aiškino politikė.

Ekrano nuotr. iš paranormal.lt/Internete cituojamos frazės, kurių Giorgia Meloni savo pergalės kalboje nesakė
Ekrano nuotr. iš paranormal.lt/Internete cituojamos frazės, kurių Giorgia Meloni savo pergalės kalboje nesakė

Ji esą siūlė alternatyvą biurokratinei supervalstybei: „Nors tas kažkas Briuselyje ar Frankfurte, Davose ar Londono Sityje stokoja demokratinio teisėtumo, kasdien užsako ekonominius pasirinkimus ir politinius sprendimus tų, kurie į tą teisėtumą investavo savo visuotiniu balsavimu.“

„Nepriklausomai nuo to, ar netikriesiems demokratams tai patinka, ar ne, nacionaliniai konservatoriai visose geografinėse platumose iš tikrųjų yra vieninteliai tikrieji demokratai.

Nes tik gindami nacionalines valstybes giname politinį suverenitetą, kuris priklauso tos valstybės piliečiams”, – esą kalbėjusi G.Meloni.

Taip pat skaitykite: Sąmokslo teorijų kolekcija: COVID-19 sugalvota dėl 5G ryšio ir siekiant užvaldyti pasaulį

Galiausiai pasiūloma pažiūrėti vaizdo įrašą, kuris esą padės suprasti, „kodėl establišmentas jos bijo“.

Kalbėjo apie tautos vienijimą

Lietuviškas tekstas nuo pat pavadinimo ir pirmųjų eilučių turėtų kelti abejonių dėl autentiškumo. Iš jų galima suprasti, kad greičiausiai buvo panaudota vertimo programa: kalbama apie naująjį Italijos premjerą, nors G.Meloni yra moteris, be to, kol kas yra tik galimai būsimoji vyriausybės vadovė.

Toliau taip pat galima rasti nemažai kalbos ir ypač stiliaus klaidų, kurių neišvengia automatinio vertimo programos.

Dar daugiau – pridėtame vaizdo įraše nekalbama apie tai, kas surašyta tekste. Tai yra Jungtinės Karalystės naujienų televizijos „Sky News“ reportažas, kuriame panaudoti G.Meloni kalbos, nuskambėjusios jau po vidurnakčio sužinojus apie pergalę, fragmentai.

Dviejų minučių trukmės reportažo pradžioje žurnalistas Adamas Parsonas pristatė pagrindinę politikės mintį: „Ji pažadėjo suvienyti savo šalį.“

„Jei būsime pakviesti vadovauti šiai tautai, darysime tai visiems italams, siekdami suvienyti žmones, kad pabrėžtume tai, kas juos vienija, o ne kas juos skiria“, – reportaže cituojama „Italijos brolių“ lyderė.

Nes, anot jos, „didysis tikslas, kurį visada sau gyvenime kėlėme ir kurį kėlėme kaip politinė jėga, buvo padaryti taip, kad italai vėl didžiuotųsi, kad yra italai, kad vėl mojuoja trispalve vėliava, – tai mūsų užduotis, kurią vykdysime, jei ir kai valdysime šią valstybę“.

VIDEO: „Sky News“ reportažas, kuriame cituojama Giorgios Meloni kalba, sužinojus apie pergalę rinkimuose

Šias frazes galima išgirsti ir visos G.Meloni kalbos įraše, kuris buvo patalpintas jos kanale „Youtube“ (nuo 5 min. 54 sek. žymos).

„Sky News“ žurnalistas atkreipė dėmesį, kad prieš ketverius metus „Italijos broliai“ surinko vos 4 proc. balsų, o dabar jos lyderė yra nugalėtoja ir gali tapti pirma šalies premjere moterimi bei viena iš svarbiausių veikėjų pasaulio politikos scenoje.

Ekrano nuotr. iš newspunch.com/Internete cituojamos frazės, kurių Giorgia Meloni savo pergalės kalboje nesakė
Ekrano nuotr. iš newspunch.com/Internete cituojamos frazės, kurių Giorgia Meloni savo pergalės kalboje nesakė

Jis taip pat priminė humoristines kampanijos detales ir kad koalicijoje turėtų būti du kontroversiškai vertinami įtakingi politikai – „Liga“ lyderis Matteo Salvini bei jau beveik 86-erių ekspremjeras Silvio Berlusconi.

Apie K.Schwabą, PEF ar globalistus reportaže neužsiminta, nes G.Meloni apie tai tiesiog nekalbėjo.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius