Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Golano aukštumose Sirijos armija kaunasi su „Al Qaeda“ teroristais

Sirijos armija Golano aukštumose pirmadienį intensyviai kovojo su sukilėliais palei paliaubų su Izraeliu liniją, o Jungtinės Tautos (JT) intensyvino pastangas 44 taikdariams, kuriuos laiko sukilėliai, išvaduoti.
Golando aukštumose Sirijos kariuomenė kovoja su "Al Qaeda" teroristais
Golando aukštumose Sirijos kariuomenė kovoja su "Al Qaeda" teroristais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Netoli Kuneitros perėjos, kurią sukilėliai praėjusią savaitę užėmė, buvo šaudoma raketomis, iš minosvaidžių ir tankų; keli minosvaidžio sviediniai nukrito netoli paliaubų linijos, pranešė korespondentai.

Izraelis 1,2 tūkst. kv. km Golano aukštumų užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą, o 1981 metais tą teritoriją aneksavo. Tarptautinė bendrija šios aneksijos nepripažįsta.

Izraelio visuomeninis radijas pranešė, kad vienas nuklydęs sviedinys nukrito Izraelio okupuotoje teritorijoje, bet nieko nesužeidė.

„Al Qaeda“ teroristai trečiadienį atakavo siriškąją perėjos pusę ir pagrobė 44 taikdarius iš Fidžio, dalyvavusius JT misijoje, kurios tikslas nuo 1974 metų yra stebėti ugnies nutraukimą šiame strateginę reikšmę turinčiame plokščiakalnio rajone.

JT sekmadienį sakė, kad taikdarius iš Fidžio „toliau laiko ginkluoti elementai“.

„Šiuo metu nenustatyta jokios papildomos informacijos apie jų statusą ar buvimo vietą. Jungtinės Tautos toliau aktyviai siekia jų nedelsiamo ir besąlygiško paleidimo“, – sakoma JT pareiškime.

Daugiau kaip 70 taikdarių filipiniečių, kuriuos buvo apsupę sukilėliai, savaitgalį pabėgo iš „karštosios“ zonos, bet JT misijoje tebegalioja aukšto laipsnio parengtis.

Pernai taikdariai du kartus buvo sulaikyti ir vėliau paleisti.

Prieš naujausią incidentą filipiniečiai sakė, kad saugumo sumetimais grąžins į tėvynę savo 331 nario kontingentą. Panašiai anksčiau pasielgė Australija, Kroatija ir Japonija.

Šiuo metu JT atskyrimo stebėtojų pajėgose (UNDOF) tarnauja 1,2 tūkst. taikdarių iš Filipinų, Fidžio, Indijos, Airijos, Nepalo ir Nyderlandų.

Izraelis 1,2 tūkst. kv. km Golano aukštumų užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą, o 1981 metais tą teritoriją aneksavo. Tarptautinė bendrija šios aneksijos nepripažįsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius