Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija pradėjo evakuoti Idomenio migrantų stovyklą

Mažiausiai 200 Graikijos policininkų antradienį pradėjo evakuoti vargingą Idomenio stovyklą prie sienos su Makedonija, kur gyvena daugiau kaip 8,4 tūkst. migrantų, pranešė AFP.
Evakuojama Idomenio stovykla
Evakuojama Idomenio stovykla / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Migrantų perkėlimo į specialius centrus operacijoje taip pat dalyvauja maždaug 20 policijos mikroautobusų ir sraigtasparnis.

Stovykla evakuojama po sunkios žiemos, kai atšiaurios sąlygos daugelį pastūmėjo ryžtis jėga prasiveržti pro sieną.

Operacija prasidėjo auštant, o liudininkai pranešė, kad prie stovyklos atvyko daugybė policijos mašinų ir autobusų. Budi ir riaušių policija, tačiau pareigūnai tikina nenaudosiantys smurto.

Idomenio stovykla iškilo šįmet vasarį, kai Makedonija uždarė sieną su Graikija.

Daugelis migrantų, kurie čia atvyko iš Sirijos, Irako, Afganistano ir kitų šalių, atsisakė išvykti ir jau kelis mėnesius gyvena palapinėse itin sunkiomis sąlygomis.

Daugelis stovyklos gyventojų yra moterys ir vaikai, trokštantys vykti pas giminaičius vyrus, kurie vieni, padedami kontrabandininkų, keliavo toliau, ieškoti vietos turtingesnėse nei skolų prislėgta Graikija ES valstybėse.

Jie nekreipė dėmesio į Graikijos pareigūnų prašymus persikelti į specialias paruoštas stovyklas kitur šalyje – migrantai nenorėjo trauktis nuo pasienio, vartų kelionei toliau į Vakarus.

Policija antradienio rytą nė neleido žurnalistams įžengti į evakuojamą stovyklą, o Graikijos vyriausybės atstovas Giorgos Kyritsis tiesiog patikino, kad bus išgabenti absoliučiai visi migrantai. Operacija turėtų užtrukti maždaug savaitę.

„Toks reiškinys kaip Idomenis negali toliau egzistuoti. Ši stovykla padeda tik nelegaliems žmonių gabentojams“, – teigė G.Kyritsis, pridūręs, kad daugelis migrantų bus perkelti į naujas stovyklas prie Salonikų, antrojo pagal dydį Graikijos miesto.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius