Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje per policijos susirėmimus su protestuotojais sužeisti 13 pareigūnų (nuotraukos)

Tūkstančiai žmonių antradienį dalyvavo eitynėse Atėnuose, kurios buvo surengtos minint 1973 metų studentų sukilimo metines, o per policijos susirėmimus su jaunuoliais Graikijos sostinės centre buvo sužeisti 13 pareigūnų, pranešė policija.
Atėnai
Atėnai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atėnų centre šimtai anarchistinių pažiūrų jaunuolių mėtė į policininkus akmenis, degino šiukšlių konteinerius ir niokojo automobilius. Šios riaušės kilo po taikaus maršo prie JAV ambasados, kuriame dalyvavo daugiau nei 12 000 demonstrantų.

Vaikydama jaunuolius policija panaudojo ašarines dujas. Vienas žmogus buvo oficialiai suimtas, o daugiau nei 200 – trumpam sulaikyti, nes turėjo „Molotovo kokteilių“ arba mėtė akmenis į policininkus.

„Per susirėmimus buvo sužeisti 13 policininkų, vienas jų – sunkiai, o šimtai jaunuolių buvo sulaikyti“, – sakė savo pavardės nenorintis skelbti policijos pareigūnas. Jis pridūrė, kad apie sužeistus protestuotojus pranešimų negauta.

Anksčiau tą dieną tūkstančiai žmonių, daugiausia studentai ir darbininkai, žygiavo sostinės gatvėmis, mušdami būgnus ir skanduodami šūkį „Švietimas, saugumas, darbas“. Eitynes prižiūrėjo apie 6000 policininkų, o daugelis jų turėjo riaušių malšinimo įrangą.

Tokios eitynės kasmet rengiamos minint 1973 metų lapkritį Atėnų politechnikos universitete prasidėjusį sukilimą, kurį žiauriai numalšino tuo metu šalį valdžiusi karinė chunta. Manoma, kad tuomet universiteto teritorijoje ir aplinkinėse gatvėse žuvo dešimtys žmonių.

Tas sukilimas išprovokavo 1967–1974 metais Graikiją valdžiusios diktatūros saulėlydį.

Tūkstančiai žmonių dalyvavo panašiose eitynėse šiauriniame Salonikų mieste, kur policija taip pat susirėmė su šimtais jaunuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius