Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje policininkas kaltinamas dėl didžiulius neramumus išprovokavusios paauglio mirties

Graikijos prokuroras ketvirtadienį pareiškė, kad policijos pareigūnas Epaminondas Korkonėjas kaltas dėl 15-mečio nužudymo 2008 metais, išprovokavusio šalyje didžiules riaušes, pranešė teismo pareigūnai.
Graikijoje toliau tęsiasi neramumai. Ketvirtadienį protestuotojai gatvėse susirėmė su policija.
Graikijoje neramumai tapo įprastu reiškiniu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

38 metų E.Korkonėjas buvo kaltinamas 2008 metų gruodį nušovęs paauglį Aleksį Grigoropulą per naktinį patruliavimą Egzarchijoje – bohemiškame Atėnų rajone.

Policininko porininkui 32 metų Vasilijui Saraliočiui pateikti kaltinimai dėl bendrininkavimo įvykdant nusikaltimą. Abu pareigūnai savo kaltę neigė.

Prokuroras Charalambas Lakafosis neįžvelgė jokių lengvinančių šio incidento aplinkybių, nurodė teismo pareigūnai.

Jeigu teisėjai patvirtins kaltinimus dėl nužudymo, E.Korkonėjui gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos, o Ch.Saraliotis gali būti įkalintas iki dešimties metų.

Dar vienas teismo posėdis įvyks šio mėnesio pabaigoje, o galutinė nutartis, kaip tikimasi, bus paskelbta iki rugsėjo pabaigos.

E.Korkonėjo advokatas Aleksis Kugijas sakė, kad paauglys žuvo per „tragišką atsitikimą“, kai „panikos apimti“ policininkai iššovė perspėjamuosius šūvius, mėgindami atgrasyti jaunuolius, svaidžiusius į juos įvairius daiktus.

Tačiau A.Grigoropulo motina Dzina Calikian tvirtino, kad jos sūnus nebuvo susijęs su riaušininkais. Ji sakė teismui, kad kita maždaug dešimties studentų grupė į pro šalį važiuojantį policijos automobilį paleido tik vandens butelį.

Paauglio palaikų autopsija parodė, kad į jį pataikė atšokusi kulka, tačiau šeimos advokatai akcentavo įvykio liudininkų parodymus, jog policininkas nusitaikė ir iššovė.

Viena kairiųjų ekstremistų grupuotė pagrasino nužudyti E.Korkonėją, todėl pareigūnai perkėlė bylos nagrinėjimą į Amfisos miestą, esantį už 200 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Atėnų, kur šis procesas prasidėjo sausį.

2008 metų gruodį įvykęs incidentas išprovokavo visoje Graikijoje daugelį dienų vykusias dideles riaušes.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius