Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje prasidėjo parą truksiantis visuotinis streikas

Graikijoje antradienį prasidėjo parą truksiantis visuotinis streikas, organizuotas didžiausių profsąjungų, kovojančių prie naujas taupymo priemones, dėl kurių vyriausybė šiuo metu derasi su Europos Sąjunga (ES) ir Tarptautiniu valiutos fondu (TVF).
Streikas Graikijoje
Streikas Graikijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Streikas Graikija

Suvienyti šūkio „Gana – daugiau taip nebegalime“, protestuotojai planuoja susirinkti Atėnų centrinėje Konstitucijos aikštėje, kur ir anksčiau graikai dažnai liedavo pyktį prieš diržų veržimo priemones, siūlomas ES ir TVF.

Naująjį streiką organizavo didžiausios Graikijos profesinės sąjungos, įskaitant privačiam sektoriui atstovaujančią GSEE ir viešojo sektoriaus darbuotojų susivienijimą „Adedy“.

Mokyklos, ministerijos, ligoninės ir bankai veikė mažiausiai pajėgumais, o Atėnams viešojo transporto keleiviams teko ilgiau laukti vėluojančių autobusų ir metropoliteno traukinių. Tačiau skrydžių tvarkaraštis šalyje nesutriko.

Apie 5 tūkst. žmonių pirmadienio vakarą nepabūgo smarkaus lietaus ir vėtros su perkūnija, protestuodami Atėnuose prieš diržų veržimą, paraginti profsąjungų ir kairiųjų partijų.

Graikijos premjeras Lukas Papademas vėliau antradienį planuoja tartis su socialistų, konservatorių ir ultradešiniųjų partijomis, susijungusiomis į sunkiai valdomą koalicija, ir priimti bendrą sprendimą dėl biudžeto išlaidų mažinimo, kurio reikalauja tarptautiniai skolintojai.

GSEE vadovas Jani Panagopulas pareiškė, kad šios priemonės taps „mirties nuosprendžiu“ šaliai, mat vyriausybė planuoja atlyginimus viešajame sektoriuje sumažinti 20-30 proc., neskaitant ankstesnių karpymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius