Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje streikuoja žiniasklaidos darbuotojai, ruošiamasi dviejų dienų visuotiniam streikui

Graikija antradienį buvo palikta be naujienų srauto, profsąjungoms ruošiantis dviejų dienų visuotiniam streikui, protestuojant prieš naują įstatymą dėl biudžeto išlaidų taupymo, kurį vyriausybė privalo priimti, kad išvengtų bankroto ateinantį mėnesį.
Riaušės Atėnuose
Riaušės Atėnuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistai pradėjo parą truksiantį streiką, o jūreiviai, mokesčių rinkėjai, komunalinių įmonių darbuotojai ir daugelis gydytojų nedirba nuo pirmadienio, protestuodami prieš vyriausybės mėginimus pertvarkyti recesijos apimtą šalies ekonomiką.

Dvi pagrindinės Graikijos profsąjungos skelbia streiką trečiadienį ir ketvirtadienį prieš naujus išlaidų karpymus, kurių reikalauja Europos Sąjunga (ES) ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) mainais į 110 mlrd. eurų paskolą, dėl kurios buvo susitarta pernai.

Iš krizės prislėgtos premjero Georgo Papandrėjaus vyriausybės šią savaitę atsistatydino trys svarbūs pareigūnai, artėjant itin svarbiam balsavimui parlamente, nuo kurio priklausys, ar tarptautiniai kreditoriai ateinantį mėnesį išmokės kitą paskolos dalį, turinčią apsaugoti Atėnus nuo bankroto.

Finansų ministras Evangelas Venizelas informavo parlamentą, kad jo ministerijos informacinės sistemos vadovas atsistatydino „dėl asmeninių priežasčių“, tačiau pranešama, kad šis žingsnis susijęs su užsitęsusiu vyriausybės nesugebėjimu sustabdyti degalų kontrabandą.

Taip pat pasitraukė Policijos ministerijos generalinis sekretorius, todėl buvo skubiai atlikta postų rokiruotė. Šį pareigūną pakeitė policijos vadovas, o naujasis vadovas paskirtas likus dviem dienoms iki planuojamo dviejų dienų visuotinio streiko, per kurį gatvėse gali prasiveržti smurtas.

Taip pat atsistatydino vienas valdančiosios partijos įstatymų leidėjas, nenorintis balsuoti dėl planuojamų taupymo priemonių – pataisų dėl kolektyvinio darbo užmokesčio nustatymo tvarkos, naujos viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio sistemos ir tūkstančių viešojo sektoriaus darbuotojų išleidimo nemokamų atostogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius