-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje tyrimą dėl neonacių išprovokavęs žudikas perkeltas į namų areštą

Vyras, nužudęs vieną graikų reperį antifašistą ir tuo paskatinęs atlikti didelio masto tyrimą dėl Graikijos neonacių partijos „Auksinė aušra“, penktadienį buvo perkeltas į namų areštą, tebevykstant jo bylos dėl nužudymo nagrinėjimui, pranešė vienas teismo šaltinis.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs sunkvežimio vairuotojas Jorgas Rupakijas, buvo nuvežtas į savo namus Pirėjo uostamiestyje su stipria policijos apsauga ir bus laikomas ten namų arešte, pridūrė šaltinis.

Jis praleido kalėjime jau 30 mėnesių, o Graikijos įstatymai neleidžia ilgiau laikyti arešte nepaskelbus apkaltinamojo nuosprendžio.

J.Rupakijo 2013 metais įvykdytas reperio Pavlo Fiso nužudymas sukrėtė šalį ir paskatino pradėti tyrimą dėl „Auksinės aušros“ veiklos. Iki tol tai partijai nebuvo taikomos jokios sankcijos, nors ji buvo siejama su smurtu prieš migrantus ir politinius oponentus.

Byla, kurioje kaltinimai pateikti 69 to ksenofobiško ir antisemitinio judėjimo nariams bei šalininkams, buvo pradėta nagrinėti balandį, bet dėl procedūrinių kliūčių kol kas nebuvo pasiekta didelės pažangos.

Prokurorai stengiasi įrodyti, kad „Auksinė aušra“ veikė kaip nusikalstama organizacija, skatindama rengti išpuolius prieš jai neįtikusius žmones arba netgi juos žudyti.

Partijos lyderis Nikas Michaloliakas pernai pripažino politinę atsakomybę dėl P.Fiso nužudymo, bet atmetė bet kokią baudžiamąją kaltę, sakydamas, kad J.Rupakijo veiksmai buvo „smerktini“.

Tačiau P.Fiso šeima sako neabejojanti, kad įsakė jį nužudyti, atkreipdama dėmesį į „Auksinės aušros“ narių griežtą hierarchinę struktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius