Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba: apvirtus valčiai žuvo trys migrantai

Prie Graikijos Mikono salos apvirtus valčiai penktadienį buvo rasti trys negyvi migrantai, o dar iki 12 žmonių dingo be žinios, pranešė Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“

Graikijos pareigūnai nepatvirtino aukų, preliminariais duomenimis – dviejų moterų ir vieno vyro, pilietybės.

Pakrančių apsaugos tarnyba ieško kitų žmonių, kurie, pasak išgyvenusiųjų, dingo po to, kai valtis apvirto.

Liudininkai pasakojo, kad ta valtimi plaukė iki 17 žmonių, įskaitant penkias moteris ir septynerių metų vaiką. Du vyrus – palestinietį ir sirą – išgelbėjo pakrančių apsauga.

Jau kelis mėnesius migrantai iš Turkijos per Graikijos pietrytines Kikladų salas, kurios kiekvieną vasarą pritraukia tūkstančius turistų, bando pasiekti Italiją.

Ne pelno siekiančios grupės teigia, kad naujuoju maršrutu siekiama išvengti šiaurinės Egėjo jūros dalies, kur liudininkai kaltina Graikijos pareigūnus vis dažniau apgręžinėjant migrantus, bet Atėnai šiuos kaltinimus atmeta.

Gegužės 19 dieną laikraščio „The New York Times“ paskelbtoje filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip grupė migrantų, tarp kurių buvo ir kūdikis, susodinami į furgoną, o paskui perkeliami į pripučiamą plaustą ir paleidžiami plaukti.

Buvęs ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis, duodamas interviu CNN, sakė, kad jo vyriausybė ištirs šį incidentą, ir pavadino tokius apgręžimus visiškai nepriimtinais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius