-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijos premjeras tariasi su prezidentu dėl koalicinės vyriausybės

Graikijos ministras pirmininkas George Papandreou šeštadienį pradėjo pokalbį su šalies prezidentu apie koalicinės vyriausybės formavimą, siekiant ištraukti skolose įklimpusią šalį ištraukti iš ekonominės krizės.
George Papandreou ir Carolos Papoulias
George Papandreou ir Carolos Papoulias / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Premjeras Graikija

G.Papandreou atvyko į prezidento Carolos Papoulias rezidenciją, rodė televizija. Premjeras praėjusią naktį per dramatišką balsavimą laimėjo pasitikėjimą parlamente, bet liko nežinia, ar opozicijos partijos dalyvaus derybose.

„Padarysiu viską ką galiu, kad būtų sudaryta plati santarvės vyriausybė“, – sakė G.Papandreou susitikimo su prezidentu pradžioje.

Dėl graikų politikų bendradarbiavimo stokos „tarp mūsų partnerių Europoje kyla abejonių, ar mes norime likti euro zonoje“, – pridūrė premjeras.

Jis sakė prezidentui, jog politinė santarvė yra esminis dalykas, siekiant išvengti pirmalaikių rinkimų ir apsaugoti Graikijos narystę.

„Mano tikslas – nedelsiant sukurti bendradarbiavimo vyriausybę“, – sakė G.Papandreou prezidentui, dalyvaujant žurnalistams prieš prasidedant jųdviejų pokalbiui už uždarų durų.

Nepaliaujamai spaudžiamas partnerių Europoje ir susidūręs su maištu savo pačioje socialistų partijoje, G.Papandreou šeštadienio naktį tuoj po vidurnakčio sakytoje pusvalandį trukusioje kalboje pažadėjo užleisti premjero postą kitam asmeniui.

„Man nerūpi kėdė; man mažiausiai rūpi, ar būsiu perrinktas“, – sakė 59 metų politikas, kuris šventė pergalę 2009 metais vykusiuose visuotiniuose rinkimuose.

Bet opozicijos lyderis, Naujosios demokratijos partijos vadovas Antonis Samaras užsispyręs reikalauja pirmalaikių rinkimų. Tai kelia grėsmę, jog vėl susidarys politinė aklavietė šalyje, kuriai verkiant reikia finansinės ES pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius