Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 11 /09:50

Griežtos policijos priemonės išgąsdino riaušininkus, naktis Londone praėjo palyginti ramiai

Naktis iš trečiadienio į ketvirtadienį praėjo palyginti ramiai. BBC duomenimis, giežtos priemonės, kurių ėmėsi Didžiosios Britanijos policija, jau duoda rezultatų.
Riaušių Londone akimirka
Riaušių Londone akimirka / 15min.lt skaitytojo Rimvydo Ivoškio nuotr.

Šeštadienį Londone kilus pirmiesiems neramumams, vietiniai gyventojai policiją ėmė kaltinti neveiklumu. Pasak Londono gyventojų, pareigūnai tik pasyviai stebėjo plėšikaujančius paauglius. Todėl kai kurių rajonų gyventojai patys pradėjo burtis į savigynos būrius.

Internete išplito vaizdo įrašas, kuriame matosi, kad paraginta ir pabarta premjero Davido Camerono policija keičia braižą (tiesą sakant, neaišku, kada tiksliai tai buvo nufilmuota – red. past.). Su riaušininkais „robokopai“ pradėjo elgtis šiurkščiai, be jokių ceremonijų.

VIDEO: London Riots - Manchester Riot Police Beat Teenagers On Bikes

BBC praneša, kad teisėsauga jau kontroliuoja padėtį Anglijos gatvėse. O teisėtvarka jau paskelbė ir pirmąsias bausmes chuliganams. Mančesterio teismas trečiadienio vakarą laisvės atėmimu nubaudė du riaušių sukėlėjus.  38-erių metų vyras 10 savaičių praleis už grotų už tai, kad kėlė pavojų piliečių saugumui. 18-metis gavo analogišką 16-os savaičių bausmę.

Policija praneša, kad tai – tik pirmieji nuosprendžiai „iš daugelio“. Nes Londono ir kitų miestų teismai šia proga dirba visą parą, jiems darbo netrūksta.

Daugelis riaušininkų kaltinami vagystėmis iš parduotuvių. Įdomu, kad kai kuriems „nusikaltėliams“ – viso labo 11 metų. Premjeras D.Cameronas žadėjo, kad aktyviausi prievartos ir plėšimų organizatoriai bus baudžiami griežčiausiomis bausmėmis. Teismas atsisako juos paleisti už užstatą.

Papildyta 09.50 val. BNS praneša, kad Didžiosios Britanijos parlamentas ketvirtadienį susirinks į nepaprastąją sesiją, kurioje bus aptartos didžiausios per kelis dešimtmečius šalį apėmusios riaušės.

Nepaprastąją sesiją sušaukė šalies premjeras Davidas Cameronas, kuris antradienį nutraukė atostogas Toskanoje ir parskrido vadovauti atremiant didžiausią iššūkį konservatorių vadovaujamai vyriausybei nuo jos darbo pradžios pernai gegužę.

Sustiprintos policijos pajėgos trečiadienį palaikė tvarką labiausiai šių neramumų nuniokotuose miestuose, o teismai veikė visą naktį, nagrinėdami šimtų įtariamų riaušininkų ir plėšikautojų bylas.

Policija sulaikė apie 150 vyrų būrį Londono pietiniame rajone Eltame, o Birmingame, kur antradienį savo bendruomenę nuo plėšikautojų gynę trys azijiečiai žuvo partrenkti automobilio, tvyrojo įtempta ramybė.

Ši riaušių banga šeštadienį pirmiausia kilo Londono šiauriniame Totnamo rajone, išprovokuota dviem dienomis anksčiau įvykusio incidento, kai policija nušovė vieną vyrą. Vėliau neramumai apėmė ir kitus Britanijos miestus, o policija šalyje suėmė per 1 100 žmonių.

Trys Londono teismai veikė visą naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, nagrinėdami riaušininkų bylas. Tuo tarpu šiaurės vakarinio Anglijos miesto Mančesterio policija informavo, jog dviems ramybės drumstėjams skirtos 16 ir 10 savaičių laisvės atėmimo bausmės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius