-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grozne prie koncertų salės susisprogdino savižudis, žuvo iki penkių policininkų

Čečėnijos sostinėje Grozne įvyko sprogimas šalia metalo detektoriaus prie įėjimo į koncertą, skirtą Miesto dienai. Skirtingais duomenimis, žuvo nuo trijų iki penkių policininkų, apie 12 sužeista, civiliai nenukentėjo, rašo Newsru.com.
Čečėnijos policija
Čečėnijos policija. Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio pavakarę Grozne turėjo vykti koncertas, skirtas Miesto dienai. Prie įėjimo į koncertų salę buvo įrengti metalo detektoriai, policijos pareigūnai, budėję toje vietoje, pastebėjo įtarimų sukėlusį jauną žmogų. Kai policininkai nusprendė jį atidžiau patikrinti, vyras susisprogdino, informuoja Rusijos Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Paskelbtose iš įvykio vietos nuotraukose matyti penki žuvusiųjų kūnai, yra sužeistųjų. Ar žuvo pats įvykio kaltininkas, oficialiai neskelbiama.

R.Kadyrovas tvirtina, kad šventė Grozne, nepaisant teroro akto, tęsiasi

Sekmadienį Grozne švenčiama Miesto diena, sutampanti su respublikos prezidento Ramzano Kadyrovo gimtadieniu. Prezidento teigimu, įvykio metu žuvo trys pareigūnai, dar du itin sunkios būklės išgabenti į ligoninę.

R.Kadyrovas pareiškė, kad žuvę ir sužeisti pareigūnai užkirto kelią kur kas didesnei nelaimei. „Šiandien vakare prie vieno įėjimo į koncertų salę, kur buvo švenčiama Grozno miesto diena, policijos pareigūnai sustabdė jauną vyrą. Jis turėjo pistoletą ir prisistatė policininku. Pareikalavus atlikti apžiūrą, jaunas vyras susisprogdino“, – pasakė Čečėnijos prezidentas.

Taip pat R.Kadyrovas tvirtino, kad šventė Grozne, nepaisant teroro akto, tęsiasi. Anot jo, tauta ilsisi ir jis įsitikinęs, kad tam nesutrukdys niekas.

Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai jau nustatė teroristo asmenybę, jis yra iš Grozno Staropromyslovsko rajono. „Jis išėjo iš namų prieš du mėnesius ir tėvai daugiau apie jį nieko nežinojo“, – teigia Rusijos VRM. Neoficialiai skelbiama, kad tai 19-metis Opti Mudarovas.

Rusijos vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas pavedė parengti dokumentus, kad būtų galima apdovanoti policininkus, neleidusius teroristams-mirtininkams įeiti į koncertų salę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius