Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 04 /17:29

Grozno ataka: dešimtys žuvusiųjų, rasta daug ginklų ir bombų

Čečėnijos sostinėje Grozne naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį nugriaudėjo sprogimas, aidėjo šūviai. Ginkluoti kovotojai susprogdino policijos automobilį ir pasislėpė Spaudos rūmuose. Visą naktį miesto centre vyko susišaudymas. Ketvirtadienio rytą pranešta, kad Spaudos rūmuose buvę septyni kovotojai negyvi, bet dar keli įsiveržė į mokyklą ir įnirtingai priešinosi. Operacijos metu Groznas buvo uždarytas. Ketvirtadienį po pietų pranešta, kad operacija baigta, visi užpuolikai sunaikinti. Spaudos rūmuose ir mokykloje rasta daug ginklų ir bombų.
Incidentas Grozne
Incidentas Grozne / Stop kadras

Papildyta 17.30 Spaudos rūmuose ir mokykloje rasta daug ginklų ir bombų

Rusijos nacionalinis antiteroristinis komitetas pranešė, kad Spaudos rūmuose ir mokykloje, kur buvo įsitvirtinę kovotojai, rasta mažiausiai 20 galingų nesprogusių bombų.

„Visi kovotojai neutralizuoti. Spaudos rūmų ir mokyklos Nr.20 pastatuose, kur buvo įsitvirtinę ir priešinosi banditai, rasta šaunamųjų ginklų, granatų, šaudmenų, 24 parengtos sprogdinti savadarbės bombos“, – sakoma komiteto pranešime, rašo gazeta.ru.

Papildyta 14.25 R.Kadyrovas: visi užpuolikai sunaikinti, operacija baigta

Ketvirtadienį po pietų Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas pranešė, kad Grozne susirėmimai baigėsi, galima atšaukti ypatingąją padėtį. R.Kadyrovas teigė, kad devyni užpuolikai sunaikinti. Jis tikino, kad nenukentėjo nė vienas pareigūnas.

Tačiau Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi vietinio antiteroristinės operacijos štabo pranešimu, teigia, kad žuvo 10 teisėsaugos pareigūnų, o sužeistųjų skaičius svyruoja nuo 21 iki 28.

Spaudos rūmai sudegė

Pranešama, kad ataka įvykdyta naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Pareigūnai sustabdė įtartiną automobilį. Per dokumentų patikrą buvo nužudyti trys policininkai. Ginkluoti vyrai susprogdino policijos automobilį ir bandė slėptis Spaudos rūmuose, esančiuose Grozno centre. Grozno mieste įvestas kontrterorizmo operacijos režimas. Netrukus rūmus šturmavo pareigūnai ir blokavo juose esančius kovotojus.

Vaizdo įrašuose matyti, kad naudojama ir šarvuotoji technika.

Gazeta.ru, remdamasi liudininkais, pranešė, kad Spaudos rūmai per šturmą smarkiai apdegė. Greičiausiai jų jau nebebus galima naudoti. Spaudos rūmuose buvo įsikūrusios dauguma Čečėnijos žiniasklaidos priemonių, todėl manoma, kad redakcijų darbas kurį laiką bus paralyžuotas.

VIDEO: Incidentas Grozne

Ketvirtadienio rytą skelbiama, kad Spaudos rūmuose nukauti šeši kovotojai. Vėliau Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas paskelbė, kad nukauti septyni kovotojai.

Groznas uždarytas

Tačiau pranešama, kad dar mažiausiai trys kovotojai paspruko ir užsibarikadavo mokykloje, kuri yra netoli Spaudos rūmų. Jie apsupti. Prie mokyklos aidi šūviai. Pranešama, kad tuo metu, kai kovotojai įsiveržė į mokyklą, joje nebuvo mokytojų ir mokinių. Gyventojus vietos valdžia ragina neiti iš namų, nes įtariama, kad mieste gali būti ir daugiau kovotojų.

Ketvirtadienį Groznas buvo uždarytas. Miesto prieigose įrengti blokpostai, kuriuose esantys pareigūnai niekam neleidžia į miestą įvažiuoti ir iš jo išvažiuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius