Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 26 /2015 04 27

Po žemės drebėjimo Nepale nepavyksta susisiekti su 4 lietuviais, žuvo Estijos pilietis

Tragediją išgyvenančiame Nepale esantys Lietuvos piliečiai yra saugūs, tačiau nepavyksta susisiekti su 4 lietuviais. Apie tai pranešė Užsienio reikalų ministerija. Per nelaimę žuvo Estijos pilietis, 41 latvis nenukentėjo. Galingi požeminiai smūgiai savaitgalį pražudė apie 2,5 tūkst. žmonių Nepale, Indijoje, Tibete, Bangladeše, o sniego lavina Evereste nusinešė 18 gyvybių.
Nepalas po galingo žemės drebėjimo
Nepalas po galingo žemės drebėjimo / „Scanpix“/AP nuotr.

Papildyta 9:16 val. 

Pirmadienio rytą Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad žemės drebėjimo metu Nepale buvo 60 Lietuvos piliečių. 

Su keturiais iš jų susisiekti kol kas nepavyko, tačiau informacijos apie nukentėjusius lietuvius ministerija neturi.

Sekmadienį žinojo apie 49

„Neturime blogos informacijos, ir tai jau yra gera žinia. Mes žinome, kad ten yra 49 mums žinomi piliečiai, bet kai kurie jų jau išvyko. Dauguma Lietuvos piliečių atvyko centralizuotai, taip ir išvyks. Jie visi saugūs. Stebime situaciją, jeigu reikės konsulinės pagalbos, tarsimės su kolegomis. Tikėkimės, viskas vyks sklandžiai“, –  sekmadienį sakė L.Linkevičius.

Sekmadienio vakarą ministro atstovas spaudai K.Vaškelevičius BNS patikslino, kad URM yra žinoma apie 55 Nepale esančius Lietuvos piliečius. Su penkiais iš jų nepavyksta susisiekti, tačiau K.Vaškelevičius sakė tikįs, jog tai pavyks padaryti.

Jis taip pat patikslino, kad, URM žiniomis, iš Nepalo jau yra išvykę du Lietuvos piliečiai

Skaitykite Nepale esančio Tado Jeršovo pasakojimą.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Kęstutis Vaškelevičius pranešė, kad nė vienas jų nenukentėjo ir neprašė konsulinės pagalbos. Tiek pat jų buvo ir šeštadienį.

Ir vėl dreba žemė. Keistas jausmas. Į pastatą nebeisim, – savo „Facebook“ paskyroje parašė Nepale buvusi lietuvė Audronė.

URM turėjo informacijos, kad viena turistų grupė turi grįžti į Lietuvą, tačiau ar ji išvyko – diplomatai informacijos neturi.

Pasak užsienio žiniasklaidos, iš perpildyto Katmandu oro uosto sekmadienį išskrido pirmieji 4 lėktuvai.

„Ir vėl dreba žemė. Keistas jausmas. Į pastatą nebeisim“, – savo „Facebook“ paskyroje parašė viena grupės narė Audronė.

„Nepalo žemės drebėjimas. Mūsų košmaras šiandien“, – po nuotraukomis parašė lietuvis Romandas.

URM prašo visus Nepale bei nuo stichijos iš dalies nukentėjusiose šalyse – Indijoje, Kinijoje bei Bangladeše – esančius Lietuvos piliečius ar jų artimuosius registruotis elektroniniu paštu pilieciai@urm.lt.

„Omnitel“ neapmokestins ryšio

Bendrovė „Omnitel“ priėmė sprendimą neapmokestinti skambučių ir trumpųjų žinučių į Nepalą.

Kientams, šiuo metu esantiems Nepale, skambučiai ir žinutės taip pat nekainuos, jie nemokamai naudosis mobiliuoju internetu.

Nuliniai tarifai galios nuo balandžio 25 iki gegužės 2 dienos visiems „Omnitel“ klientams, nepriklausomai nuo turimo mokėjimo plano.

Žuvo Estijos pilietis, nepavyksta susisiekti su latviais

Estijos užsienio reikalų ministerija (URM) gavo duomenų, kad Nepale per šeštadienį įvykusį stiprų žemės drebėjimą žuvo vienas Estijos pilietis.

Kalbant apie likusius keturis žmones, esančius Nepale, kiek mums žinoma, šiuo metu mėginama gauti patvirtinimą, – sakė Estijos URM atstovai.

Ministerija jau informavo žuvusiojo giminaičius.

„Užsienio reikalų ministerija gavo informacijos, kad šiuo metu Nepale yra apie 30 Estijos piliečių. Turime patvirtinimą, kad 25 žmonėms pavyko išvengti gamtinės katastrofos.

Kalbant apie likusius keturis žmones, esančius Nepale, kiek mums žinoma, šiuo metu mėginama gauti patvirtinimą“, – sakė Estijos URM atstovai.

Latvijos URM išsiaiškino, kad nenukentėjo nė vienas iš 41 Latvijos piliečio, šiuo metu esančio Nepale. Atstovas spaudai Ivaras Lasis naujienų agentūrai BNS sakė, kad ministerijai pavyko arba susisiekti su visais jais, arba kitais kanalais išsiaiškinti, kad jiems niekas nenutiko.

Anksčiau buvo pranešta, kad neturima duomenų apie keturių Latvijos piliečių, kurie žemės drebėjimo metu buvo Nepale, likimą.

Žuvo apie 2,5 tūkst. žmonių

Nepalo policijos atstovas Kamalas Singhas Banas nurodė, kad aukų skaičius padidėjo iki 2 tūkst. 430.  Iš jų 1 tūkst.  152 žuvo Katmandu. Dar 18 – Evereste, per sniego ir purvo laviną.

Kaimyninės Indijos pareigūnai sakė, kad čia užregistruotas 67 žuvęs. Kinijos valstybinė žiniasklaida nurodė, kad Tibete žuvo 18 žmonių. Dar 4 žuvo Bangladeše.

Dar apie 6 tūkst. 239 žmonės buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius