Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzija apkaltino Rusiją perkėlus sieną dėl Sočio žaidynių

Gruzijos valdžia teigia, kad Rusija nubrėžė naują, Sočio olimpinių žaidynių metu galiosiančią, 11 km ilgio pasienio liniją Abchazijos teritorijoje.
Gruzijos vėliava
Gruzijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gruzijos vyriausybė išreiškė  „gilų susirūpinimą“ dėl laikinai patrauktos sienos tarp Rusijos ir Abchazijos ir tokį veiksmą pavadino „neteisėta ekspansija“, praneša BBC.

Anot BBC pateiktos informacijos, Abchazijos pareigūnai patruliuos naujojoje pasienio zonoje, todėl vietiniai privalės nuolatos su savimi nešiotis asmens dokumentą.

Rusijos naujienų portalas lenta.ru paskelbė apie „pasienio zonos praplėtimą“.

Rusijos pareigūnai nepatvirtina informacijos, kad siena su Abchazija buvo perbrėžta, tačiau antradienį Rusijos naujienų portalas lenta.ru paskelbė apie „pasienio zonos praplėtimą“. Tuo metu Gruzijos užsienio reikalų ministerija teigia, kad tokia situacija išliks iki kovo 21-osios – kol baigsis Sočio žiemos olimpinės ir parolimpinės žaidynės.

Rusija atlieka vieną didžiausių saugumo operacijų, norint užtikrinti saugias žaidynes, kurios vyks maždaug 40 km nuo Abchazijos sienos. Didžiausia grėsme yra laikomi teroristai iš Kaukazo kalnų.

Rusija – viena iš nedaugelio šalių pripažinusių Abchazijos nepriklausomybę nuo Gruzijos. Maskva ekonomiškai remia atsiskyrusį regioną ir yra ten dislokavusi kariuomenę.

Po karinio konflikto 2008-aisiais, Rusija ir Gruzija neplėtoja diplomatinių santykių. Tiesa, 2012-aisiais pasikeitus Gruzijos valdžiai, santykiai šiek tiek atšilo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius