-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzija ir Moldova tikisi birželį pasirašyti asociacijos sutartį su ES

Gruzija ir Moldova tikisi birželį pasirašyti asociacijos susitarimą su Europos Sąjunga (ES), pirmadienį Vilniuje sakė šių parlamentų pirmininkai.
Jaunuoliai su Gruzijos vėliava
Jaunuoliai su Gruzijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vertiname ES sprendimą paspartinti asociacijos sutarties pasirašymą. Tikimės, kad iki birželio pabaigos šis procesas bus baigtas. Mūsų kartais klausia, kodėl taip skubame, kodėl negalime palūkėti iki rugpjūčio. Atsakymas aiškus, matant pastarojo mėnesio įvykius regione. Situacija kasdien vis labiau komplikuojasi“, - per spaudos konferenciją Lietuvos Seime sakė Gruzijos parlamento vadovas Davidas Usupašvilis.

Pasiryžimą birželį pasirašyti asociacijos su ES sutartį deklaravo ir Moldovos parlamento pirmininkas Igoris Cormanas.

Jis džiaugėsi, kad Moldovos eurointegracinių pastangų rezultatus jo šalies gyventojai pajus jau netrukus - galės naudotis beviziu režimu.

ES šalių parlamentų pirmininkų konferencijoje Vilniuje dalyvaujantys Gruzijos ir Moldovos parlamentų vadovai džiaugėsi, kad pirmą kartą buvo pakviesti į tokį renginį. Jų teigimu, tai geras ES solidarumo su Rytų partnerystės programos šalimis signalas.

Be to, anot jų, Vilnius jų valstybėse turi gerą vardą, nes čia pernai lapkritį parafuotos asociacijos ir laisvos prekybos su ES sutartys.

Lietuvoje viešintis Armėnijos parlamento vadovas Hovikas Abrahamianas sakė, kad jo šalies sprendimas prisidėti prie Rusijos kuriamos Muitų sąjungos nereiškia, kad Armėnijos bendradarbiavimas su ES susilpnės.

Pirmadienį Lietuvos Seime vyksta ES narių parlamentų pirmininkų konferencija. Į ją pakviesti ir Rytų partnerystės programos valstybių parlamentų vadovai.

Dėl įtemptos padėties savo šalyje atvykti negalėjo Ukrainos parlamento pirmininkas, laikinai einantis prezidento pareigas Oleksandras Turčynovas. Neatvyko ir Azerbaidžano parlamento delegacija. Baltarusijai atstovauja buvęs paskutinio demokratiškai išrinkto parlamento pirmininkas Stanislavas Šuškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius