Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzija perspėjo Maskvą dėl Abchazijos

Gruzija trečiadienį perspėjo Rusiją, kad ši atsisakytų planų integruoti Abchazijos regioną, ir pareiškė, kad tai sukeltų naujų saugumo problemų Europoje.
Gruzijos prezidentas Giorgis Margvelašvilis
Gruzijos prezidentas Giorgis Margvelašvilis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gruzijos prezidentas Giorgis Margvelašvilis paskelbė nepaprastą pranešimą, kai Kremliaus remiamos maištininkų valstybėlės vadovas pirmadienį vietiniam parlamentui pateikė sutarties projektą smarkiai stiprinti Abchazijos ryšį su Maskva.

„Tokio susitarimo įforminimas pablogins saugumą Juodosios jūros ir Kaukazo regionuose. Šios sutarties pasirašymas sukurs pavojų mūsų šalies saugumui“, – pareiškė G.Margvelašvilis trečiadienį išplatintame vaizdo įraše.

Jis sakė jau paprašęs Gruzijos parlamento, apibrėžiančio šalies vidaus ir užsienio politiką, kuo greičiau išnagrinėti šį klausimą ir parengti požiūrį į jį.

„Remdamiesi šiuo požiūriu mes sušauksime Saugumo tarybą ir numatysime veiksmus padėčiai stabilizuoti, – sakė prezidentas. – Aš kreipiuosi į tarptautinę bendruomenę, mūsų draugiškas šalis, kuo greičiau adekvačiai įvertinti situaciją ir atitinkamai reaguoti į dar vieną šiurkštų Rusijos Federacijos žingsnį prieš Gruzijos suverenumą ir teritorinį vientisumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius