Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzijoje išaiškintas slaptų homoseksualių agentų tinklas

Gruzijos prokurorai skelbia, kad šalyje vyraujant „ankstesniam režimui“ buvo suformuotas homoseksualių agentų tinklas, kuriam buvo patikėta atlikti specialias užduotis, remdamasi Gruzijos žiniasklaida skelbia lenta.ru.
Homoseksualai
Homoseksualai / Scanpix nuotr.

Teigiama, kad netradicinės orientacijos agentų paslaugomis naudojosi Krašto apsaugos ministerijai pavaldi karo policija. „Buvusio karo policijos departamento vadovo nurodymu, šie departamento pareigūnai rinko informaciją apie netradicinės orientacijos vyrus, slaptai ir neteisėtai filmavo jų asmeninį gyvenimą, tuomet šantažuodavo ir priversdavo bendradarbiauti su slaptąja policija“, – skelbia prokuratūra.  

Prokuratūros versijoje skelbiama, kad agentai – homoseksualai bendravo su žinomais visuomenės asmenimis ir juos kvietė į susitikimus viename bute, kuriame buvo įrengta filmavimo technika. Vėliau šie žinomi visuomenėje asmenys buvo šantažuojami, taip siekta jų lojalumo tuometiniam politiniam režimui. 

Tokia praktika vyravo iki pernai spalį vykusių parlamento rinkimų, kuriuos laimėjo opozicija. Koks tolimesnis homoseksualių agentų likimas, neskelbiama. 

Kaip įrodymą prokuratūra paskelbė keletą vaizdo įrašų, kurie buvo parodyti per Gruzijos televiziją. Asmenų veidai buvo retušuoti, pavardės neskelbtos. 

Prokuratūra skelbia, kad suimti su šiais įvykiais susiję trys karo policijos pareigūnai, teismas už užstatą juos paleido. Pačių pareigūnų reakcija visoje šioje istorijoje nežinoma. 

Po spalio mėnesį vykusių rinkimų, kuriuos laimėjo milijardierius Bidzina Ivanišvili, ir naujos vyriausybės suformavimo, Gruzijoje pasipylė aukšto rango teisėsaugos pareigūnų suėmimai. Tarp jų suimtas ir buvęs krašto apsaugos ministras Bacho Akhalaia, ir generalinio štabo viršininkas Georgijus Kalandadzė. Jie apkaltinti piktnaudžiavimu valdžia ir kankinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius