Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gvatemaloje po žemės nuošliauža žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 161

Mažiausiai 161 žmogus žuvo per žemės nuošliaužą, kuri užgriuvo kaimą Gvatemalos sostinės pakraštyje, gelbėtojai toliau rausiasi dumblo ir akmenų masėje ir traukia iš jos lavonus, pranešė antradienį pareigūnai.
Purvo nuošliauža Gvatemaloje
Purvo nuošliauža Gvatemaloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lavina Gvatemala

Praėjusią savaitę naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį didelis purvo ir akmenų srautas užgriuvo II Kambrajo kaimą Santa Katarina Pinulos rajone ir sunaikino ar apgriovė 125 namus.

Šį kaimą naktį per liūtį nuniokojusios nuošliaužos aukų ieškoma šviesiuoju paros metu; antradienį paieška pradėta auštant, padedant gelbėtojams meksikiečiams, atvykusiems su specialiai apmokytais šunimis, sakė vyriausybės reagavimo į nelaimes programos vadovas Sergio Cabanas. Tačiau, anot jo, viltys rasti gyvųjų yra menkos.

Gelbėtojai antradienį iš nuošliaužos ištraukė 19 lavonų, sakė S.Cabanas, patikslindamas ankstesnius, pirmadienį skelbtus duomenis, kai buvo pranešta apie 142 žuvusius ir apie 300 dingusių žmonių.

Darbininkai dirba užsidėję kaukes, nes yrančių lavonų dvokas vis labiau stiprėja, žurnalistai į nelaimės vietą neįleidžiami.

Sekmadienį darbai buvo nutraukti dėl stipraus lietaus, kuris merkė visą Santa Katarinos Pinulos rajoną, esantį už 15 km į rytus nuo sostinės.

Vietinės valdžios pareigūnai seniai ragina šios kalvos papėdėje gyvenusius gyventojus išsikelti kitur – pastarąjį kartą tokių raginimų būta pernai lapkritį. Tačiau žmonės atsisakė tai daryti, sakydami, kad jie neturi kur kraustytis.

Daugia kaip 53 proc. šios 16 milijonų gyventojų turinčios šalies skursta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius