Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 04 /2015 10 05

Gvatemaloje po žemės nuošliauža žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 131

Mažiausiai 131 žmogus žuvo per žemės nuošliaužą, kuri užpylė kaimą Gvatemalos sostinės pakraštyje, sekmadienį, praėjus trims dienoms po tragedijos, pranešė pareigūnai.
Žemės nuošliauža Gvatemaloje
Žemės nuošliauža Gvatemaloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Gvatemala

„Deja, naujas skaičiavimas rodo, kad yra 131 patvirtintas žuvęs žmogus“, o dar maždaug 300 žmonių vis dar yra dingę, sakė savanorių ugniagesių brigados atstovas Julio Sanchezas.

Kalbėdamasis su žurnalistais jis nurodė, kad tarp žuvusiųjų sostinės priemiestyje Santa Katarina Pinuloje buvo keli vaikai, tarp jų ir naujagimiai.

Praeitą savaitę naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį didelis purvo ir nuolaužų srautas nusirito po smarkios liūties per vieną Santa Katarina Pinulos rajoną, sunaikinęs arba apgadinęs 125 namus.

Savivaldos pareigūnai anksčiau jau kelis kartus ragino žmones evakuotis iš to rajono, esančio už maždaug 15 km į pietryčius nuo sostinės Gvatemalos. Vėliausias toks raginimas buvo nuskambėjęs pernai lapkritį.

Tačiau daugelis šeimų atsisakė išvykti, sakydamos, kad neturi kitos vietos, kur galėtų apsistoti.

„Čia jau nebegalėsime gyventi“, – sakė gyvas likęs elektrikas Carlos Hernandezas, žingsniuodamas tarp dviejų gelbėtojų, nešdamasis ant pečių kelis išlikusius savo daiktus.

Sekmadienio vakarą, kai vėl įsilijo, gelbėtojai turėjo padaryti pertrauką iki pirmadienio, nes dirbti tapo pernelyg pavojinga. Vėliausios blogos naujienos buvo paskelbtos tuo metu, kai viltys rasti daugiau likusių gyvų žmonių blėsta sulig kiekviena praeinančia valanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius