-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvensime „žymėtoje“ visuomenėje?

Pasirodo, visai netolimoje ateityje mes visi galime būti „žymėtieji“. Tai yra, mums bus implantuotas lustas. Kurio tikslas...
Technologijos
Technologijos / Photos.com nuotr.

Lustas svarbiau už prezidentą

Šiemetinėje Bilderbergo klubo „arbatėlėje“ pagrindinė pokalbių tema, pasirodo, buvo ne AV prezidento rinkimai, o... visuotinis amerikiečių lustavimas. Be abejo, motyvai nurodomi patys nekalčiausi ar aktualiausi: tai ir kova su terorizmu ar galimybė gydytojams ekstremaliomis situacijomis gauti informaciją apie sąmonę praradusių pacientų ligų istorijas.

Panašu, kad po šio birželio „elektroninio konclagerio“ statyba Amerikoje žymiai paspartės. Sakote, juokinga? O juk dar 1995 m. vienas amerikiečių gydytojas, žymus biomedicininių lustų specialistas, atviravo: „Vien šiai programai šalies vyriausybė jau skyrė 500 mln. dolerių. Mat valdantieji problemą supranta tik taip: mes tol nesugebėsime kontroliuoti žmonių, kol jų nepažymėsime, atsiprašau, neidentifikuosime“.

Beje, nuo 1987 m. Amerikoje visi naminiai gyvūnai žymimi tik tokiu būdu. 1999 m. atėjo ir žmonių eilė. Iš pradžių tai buvo daroma (ir propaguojama) vien medicinos tikslais: luste bus visa paciento ligos istorija, tad bet kur ir bet koks gydytojas... Tačiau patys pirmieji savo kailiu tai kažkodėl išbandė ne JAV piliečiai, o Lotynų Amerikos gyventojai. Matyt, visuotinio lustavimo kūrėjai iš pat pradžių norėjo apsidrausti: o jei eksperimentas nepavyks? Mediciniškai eksperimentas pavyko, o štai psichologiškai — ne, todėl laikinai lustų buvo atsisakyta. Juos pakeitė apyrankės su įmontuotu elektroniniu informacijos nešėju.

Veikdami tam tikrus žmogaus organus, lustai skatina vienų ar kitų hormonų gamybą. Taip padidinus adrenalino gamybą žmogaus organizme, gausime bebaimį karį, apie kurį generolai svajoja nuo senovės Kinijos laikų.

Tačiau po 2001 m. rugsėjo 11-osios viskas pasikeitė. Išaugusi ir dar sumaniai pakurstyta visuotinės baimės prieš terorizmą į pirmąją vietą iškėlė asmenybės saugumą. Amerikiečių visuomenė jai žymiai atlaidžiau žiūrėjo į firmos ADS (gaminančios minėtuosius lustus) veiksmus.

Taip prekyboje pasirodė minėtieji lustai, kurie įauginami į žmogaus organizmą. 2002 m. tai buvo padaryta pirmajai amerikiečių šeimai (nurodyti jų telefonai bei informacija apie persirgtas ligas). Šiuo metu kiekvienas amerikietis gali implantuotis „VeriChip“ (lusto kaina 200 dolerių, dar 10 dolerių mokama už informacijos laikymą duomenų bazėje). Minėtoji implantacija pasirodė esanti gana populiari ir visoje Lotynų Amerikoje, ypač tarp turtingų asmenų. Mat pagrobimo atveju policijai būdavo nesunku surasti net ir labai sumaniai paslėptą auką.

O lustas gali saugoti ne tik istoriją

Šiuo metu jau gaminama per dešimtį rūšių lustų. Jie atstoja leidimus (karino pramonėje), padeda nustatyti asmenybę (po avarijų) ar net mokant kai kuriuos mokesčius. Tačiau lustų tobulinimo procesas nesustoja, ir šiandien šie daikčiukai gali atlikti ir papildomas funkcijas, veikdami kaip vidinė akupunktūra.

Tai yra, veikdami tam tikrus žmogaus organus, lustai skatina vienų ar kitų hormonų gamybą. Taip padidinus adrenalino gamybą žmogaus organizme, gausime bebaimį karį, apie kurį generolai svajoja nuo senovės Kinijos laikų. Todėl nieko nuostabaus, kad Pentagonas su tokiomis kompanijomis jau kurį laiką intensyviai bendradarbiauja. Gal kariai-kiborgai jau ne už kalnų? Tačiau net ir to kai kam atrodo maža, tad einama toliau. Žymiai toliau.

Virsime tinklinėmis asmenybėmis?

Tai yra visai įmanoma. Ir nereikia žvalgyti po betonines Amerikos džiungles — užtenka pavartyti kai kuriuos ES dokumentus. Pavyzdžiui, Europinės grupės (mokslo ir naujų technologijų etika) išvada Nr.20, patvirtinta 2005 m. kovą. Minėtųjų išvadų penktajame skirsnyje kalbama: „Šiuolaikinė visuomenė akis į akį susidūrė su pokyčiais, kurie iš esmės transformuos visą mūsų žmogiškąją esmę.

Štai naujasis progreso etapas — įvairiausių biometrinių stebėjimo priemonių dėka (tarp jų ir įvairiausių į kūną įauginamų lustų) žmogiškosios asmenybės vis labiau ir labiau virsta tinklinėmis asmenybėmis. Jos turi gauti ir perduoti viena kitai signalus, leidžiančius joms judėti, užmegzti (ar nutraukti) kontaktus ir pan. Tai turi pakeisti žmogiškosios savigarbos esmę ir turinį. Tačiau kai kurių fundamentalių, natūralių žmogaus teisių pažeidimai, vykstantys toje transformuojamoje asmenybėje, nesumažina jos vertės o taip pat — jos konstitucinių teisių ir laisvių“.

Kokias išvadas galima padaryti iš šios ištraukos? Gal kad Bilderbergo klubo planas — sukurti paklusnią, visiškai kontroliuojamą tinklinę žmogiškąją biomasę? Ir netgi galima numatyti tokios „visuomenės“ kūrimo etapus. Pirmajame minėtųjų lustų implantavimas bus savanoriškas. O vėliau, kaip aptakiai formuluojama B.Franklino įstatymdavystės tyrimų centre, „susipažinus su procedūromis ir jos (lustavimo) teikiamais privalumais, bus galima pereiti prie privalomo implantavimo.

Kaip tai bus padaryta? Realus būdas — vėl įsukti terorizmo smagratį. Juk, matyt, ne veltui per tuos septynerius metus niekas taip ir nesugavo to O.bin Ladeno. Gal todėl, kad jis dar gali puikiai pasitarnauti. Ir tuomet visuotinis lustavimas garantuotas. Juk ar ne taip Rusijos kariuomenė Kaukaze „gaudė“ Š.Basajevą?

Dar kelios smulkmenos

Pirmoji iš jų — Vakarų karo su Iranu nebus, nes prieš tai griežtai pasisakė europiečiai. Mat kilus kariniam konfliktui Iranas užblokuotų Ormuzo sąsiaurį (per jį eina 80 proc. Artimųjų Rytų naftos), o vien Rusijos naftos Senajam kontinentui nepakaktų. Pačioje Europoje esančių jos atsargų (Šiaurės jūroje), skirtingai nuo JAV, visoms ES šalims neužtektų.
Kita dar birželį išsakyta Bilderbergo klubo idėja — doleris turi stiprėti. O tai jis gali padaryti tik tuomet, kai... krenta naftos kainos. Tą mes šiuo metu akivaizdžiai ir matome.

Tad, kalbėdami apie objektyvius globalizacijos procesus, niekada nepamirškime, kad prie to prisidėjo ir kai kurie išrinktieji.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius