Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

H.Clinton „egzaminavo'“ Užsienio reikalų komitetas

Paskirtoji valstybės sekretorė Hillary Rodham Clinton kalbėdama Senate antradienį žadėjo atnaujinti Jungtinių Valstijų lyderystę pasinaudodama ,,išmintinga jėga“ – diplomatijos ir gynybos mišiniu.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

,,Mes negalime išspręsti pačių sudėtingiausių problemų savo jėgomis lygiai kaip ir pasaulis negali jų išspręsti be Amerikos“, - JAV Senato Užsienio reikalų komitetui sakė H. Clinton.

H. Clinton pabrėžė, kad jos vadovaujamas valstybės sekretoriatas laikysis atokiau nuo užsienio politikos militarizacijos.

Išrinktojo prezidento Baracko Obamos paskirtą valstybės sekretorę privalo patvirtinti Užsienio reikalų komitetas ir visas Senatas.

Būdama Sentao nare, H. Clinton dirbo būtent Užsienio reikalų komitete. Kalbėdama prieš savo kolegas ji atrodė tvirta ir savimi pasitikinti.

Motinos ,,egzamine“ dalyvavo ir jos dukra Chelsea.

Atrodo, kad kandidatei pasirodyti prieš įtakingą komitetą sekėsi neprastai. Nors kai kuriems jo nariams buvo iškilę klausimų dėl H. Clinton vyro buvusio prezidento B. Clintono veiklos.

Kai kurie Senato nariai baiminasi, kad lėšas įvairiems projektams visame pasaulyje renkantis B. Clintonas žmonai gali sukelti interesų konfliktą. Esą pažadėjus ženklią paramą jo fondui būtų galima paveikti H. Clinton, kaip valstybės sekretorės, sprendimus.

Manoma, kad Užsienio reikalų komitetas gali pavirtinti H. Clinton kandidatūrą dar šį ketvirtadienį. Senatas H. Clinton patvirtinimo imsis ne anksčiau kaip prezidento inauguracijos dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius