Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Haityje per žemės drebėjimą be pastogės liko apie 300 tūkst. žmonių

Maždaug 300 tūkst. žmonių galėjo likti be pastogės per Haitį nuniokojusį žemės drebėjimą, kuris šalies sostinėje Port o Prense sugriovė apie dešimtadalį namų, penktadienį pranešė Jungtinės Tautos.
Praradę namus žmonės miega gatvėse.
Praradę namus žmonės miega gatvėse. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Haitis

Remiantis JT misijos Haityje pasiųsto sraigtasparnio žvalgybos duomenimis, kai kuriuose vietose „sugriovimai siekia 50 procentų“.

„Pirmieji skaičiavimai rodo, kad Port o Prense buvo sugriauta apie 10 proc. gyvenamųjų namų, o tai apytikriai reiškia, kad be pastogės liko apie 300 tūkst. žmonių“, – sakė JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) atstovė Elisabeth Byrs.

Preliminarioje OCHA ataskaitoje sakoma, kad Haičio regionuose, kuriuose buvo juntami „stiprūs smūgiai“ per antradienį vykusį 7 balų žemės drebėjimą, gyvena apie 3,5 mln. žmonių.  „Manoma, kad Port o Prensas turi 2,8 mln. gyventojų, o apie 3,5 mln. žmonių gyvena teritorijose, kurias paveikė stiprūs žemės drebėjimo smūgiai“, – nurodė OCHA.

JT oro žvalgymo duomenys rodo, jog smarkiai nukentėjo ne vien sostinė, bet ir jos priemiestis Karefūras bei toliau į pietus nuo Port o Prenso esantis Žakmelio miestas. 

OCHA pabrėžė, kad šiuo metu didžiausias prioritetas turėtų būti skiriamas paieškos ir gelbėjimo operacijoms, tačiau nukentėjusius žmones būtina aprūpinti maistu, švariu vandeniu, taip pat užtikrinti higieną.  „Tikėtina, kad artimiausiu laiku poreikiai padidės, kai bus atlikti (tikslesni) įvertinimai“, – sakoma tos agentūros ataskaitoje.

Taip pat nurodoma, kad ligoninės ir medicinos postai pateikia vis didesnius žuvusiųjų skaičius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius