Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hillary Clinton pareiškimas Vilniuje apie rinkimus Rusijoje buvo skirtas JAV auditorijai, mano Sergejus Lavrovas

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton pasisakymą apie rinkimus į Valstybės Dūmą pavadino „paviršutinišku smerkimu“, iš esmės skirtu Vakarų auditorijai.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Hillary Clinton
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Hillary Clinton / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Hillary Clinton pasisakymas priminė paviršutinišką smerkimą. Tuo labiau, kad po savo kalbos ji paliko salę ir išskrido į Ženevą, ir, kaip man atrodo, dialogo jai ir nereikėjo“, – sakė S.Lavrovas interviu informaciniam tinklalapiui „Public Post“ (www.publicpost.ru), komentuodamas praėjusią savaitę ESBO konferencijoje Vilniuje pasakytus H.Clinton žodžius.

Paklaustas, ar jos žodžiai turės įtakos Rusijos ir JAV santykiams, ministras atsakė: „Nenorėčiau šiuo atveju vadovautis loginiu principu: karas viską nurašys. Karo nebus. Mes vis dėlto rimti žmonės ir stengiamės savo santykius su partneriais grįsti ne politinių taškų rinkimu savo auditorijoje, bet spręsti būtinus klausimus“.

„Manau, kad Hillary Clinton mūsų dar nepaskelbtų rinkimų rezultatų vertinimas buvo daugiau emocionalus, skirtas JAV ir ESBO šalių auditorijoms“, – sakė jis.

„Todėl man atrodo, kad pareikšti, jog rinkimai buvo nesąžiningi ir neteisingi, kai dar nėra oficialių duomenų, kai dar ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro stebėtojai neišsakė savo nuomonės, tai, sakyčiau, negerbimas tos šalies, apie kurią Hillary Clinton kalbėjo, negerbimas ir pačios ESBO organizacijos, ir, tikriausiai, šiokio tokio pasipūtimo demonstravimas“, – pažymėjo S.Lavrovas.

„Be abejonės, mes ten aptariame žmogaus teisių temas, aptariame ir balsų skaičiavimus per rinkimus, ESBO stebėtojai nuolatos stebi rinkimus šalyse narėse, tiesa, ne visose, nes į Vakarų šalis siunčia po 5, po 10 žmonių. Taip pat vyksta ir Estijoje, ir Latvijoje, kur daug žmonių dar neturi pilietybės, jie negali rinkti ir būti renkami, aišku, apie tai ESBO linkusi nutylėti“, – sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius