Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hillary Clinton slysta ant pinigų: milijonai dolerių – už apmokėtas kalbas

Demokratų pretendentė į kandidato į prezidentus postą Hillary Clinton vengia atsakymų į klausimus apie savo pinigų kilmę. Tiksliau, apie tai, ką tokio sakė garsi politikė, kad už tai kaskart gautų šešiaženklę sumą.
Demokratų partijos kandidatė į prezidentus Hillary Clinton
Demokratų partijos kandidatė į prezidentus Hillary Clinton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV žiniasklaidos ir H.Clinton oponento demokratų kandidato rinkimuose akiratyje – H.Clinton kalbos bankų ir kitų organizacijų renginiuose, skaitytos už pinigus.

Kaip praneša „ABC News“, prieš pradėdama rinkiminę kampaniją H.Clinton įvairių organizacijų renginiuose per pusantrų metų perskaitė beveik šimtą apmokėtų pranešimų. Ar tai atsipirko? Pasirodo, su kaupu. Kilus žiniasklaidos spaudimui, H.Clinton štabas paviešino skaičius – kalbų skaitymas H.Clinton per pusantrų metų sukrovė 21,7 mln. JAV dolerių.

Politikės kalbos paprastai kainuodavo po 225 tūkst. dolerių. Būta ir tokių atvejų, kai užsakovai nepagailėdavo ir po 400 ar net 475 tūkst. dolerių. Pastarąją sumą už dvi prakalbas, beje, sumokėjo „Deutsche Bank“. Nei šis, nei kiti H.Clinton samdę bankai situacijos nekomentuoja.

Komentarų vengia ir pati H.Clinton. Paklausta, ar jos įkainiai nėra per dideli, politikė atsakė besdama pirštu į savo klientus. „Jie tiek pasiūlė“, - sakė H.Clinton.

Apmokėtos kalbos, o ypač – nenorėjimas atskleisti šių kalbų turinio, tapo netikėta kliūtimi H.Clinton rinkimų kampanijai. Šį klausimą periodiškai kelia jos oponentas rinkimų kampanijoje Bernie Sandersas, o apmokėtomis kalbomis domėtis ima ir į H.Clinton renginius besirenkantys rinkėjai. Vis dėlto kalbų turinys kol kas nėra paviešintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius