-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 12 /09:39

Hillary Clinton diagnozuotas plaučių uždegimas

JAV demokratų kandidatė į prezidento postą Hillary Clinton patiria sveikatos problemų, kurios jaukia jos rinkimų kampaniją.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Hillary Clinton

Sekmadienį atvykusi į Rugsėjo 11-osios aukų pagerbimo renginį buvusi JAV valstybės sekretorė pasijuto blogai ir buvo nugabenta į savo dukros Chelsea namus.

Socialiniuose tinkluose pradėjo plisti vaizdo įrašas, kuriame matoma, kad demokratė tiesiog susmuko savo palydos rankose, o apsaugos darbuotojai skubiai užstojo šio incidento vaizdą nuo kamerų.

H.Clinton vėliau teisinosi, kad ją paveikė karštis, o jos gydytoja Lisa Bardack paskelbė, kad kandidatė serga plaučių uždegimu. Tai paaiškina ir kosulio priepuolius, kurie pastaruoju metu ištikdavo politikę.

„Sekretorę H.Clinton vargino alerginis kosulys. Penktadienį per pakartotinę apžiūrą dėl užsitęsusio kosulio jai buvo diagnozuota pneumonija“, – sakė L.Bardack.

„Jai skirta antibiotikų, patarta ilsėtis ir peržiūrėti savo darbotvarkę. Na, o šįryt per renginį ji perkaito ir neteko daug skysčių. Ką tik ją apžiūrėjau – skysčių balansas jau atkurtas, sveikata taisosi“, – sakė medikė.

Kampanijos atstovai skelbia, kad plaučių uždegimas nesutrikdys H.Clinton planų ir ji trečiadienį vėl aktyviai dalyvaus renginiuose bei susitikimuose.

Tiesa, šis incidentas Niujorke paskatino kalbas, kad buvusi valstybės sekretorė slepia tikrąją savo sveikatos būklę.

Internete gausu pranešimų, esą H.Clinton diagnozuotas smegenų auglys, Parkinsono liga ar net demencija.

70 metų D.Trumpas anksčiau yra sakęs, kad H.Clinton „nėra pakankamai stipri būti prezidente“ ir kad „jai trūksta psichinės bei fizinės ištvermės kovoti su ISIS („Islamo valstybės“) džihadistais“.

Gandai apie H.Clinton sveikatą ėmė sklisti 2012-aisiais, jai baigiant savo kadenciją valstybės sekretorės poste. Tąsyk dėl skrandžio viruso ir dehidratacijos ji nualpo ir, pasak medikų, patyrė smegenų sukrėtimą.

Gydytojai sakė, kad H.Clinton smegenyse buvo aptiktas kraujo krešulys, dėl kurio jai kurį laiką dvejinosi vaizdas. Vėliau medikai konstatavo, kad jos sveikatos būklė visiškai pasitaisė.

Buvusi pirmoji JAV ponia atmetė visas „sąmokslo teorijas“ apie savo sveikatą, argumentuodama, kad jos gydytoja yra išdavusi pažymą, kurioje ji pripažįstama tinkama eiti prezidento pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius