Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 15 /15:41

Himalajų kalnuose Nepale per pūgą žuvo devyni žmonės

Per pūgą ir sniego laviną Himalajuose iš viso žuvo devyni žmonės, trečiadienį pranešė pareigūnai, kurie nurodė, kad žuvo aštuoni užsieniečiai ir vienas nepalietis, nepavyksta susisiekti su dar daugiau nei 100 žygeivių.
Himalajai
Himalajai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuožmias oro sąlygas antradienį sukėlė tarp žygeivių populiarų Anapurnos rajoną centriniame Nepale kraštu užkabinęs ciklonas „Hudhud“, nuniokojęs rytinę kaimyninės Indijos pakrantę

Pareigūnai trečiadienį, pagerėjus orams, išgelbėjo 17 per pūgą įstrigusių žygeivių, bet vis dar nėra ryšio su 143 kitais užsienio turistais Mustango ir Manango rajonuose.

Keturių žygeivių – dviejų lenkų, vieno izraeliečio ir vieno nepaliečio kūnai rasti po sniegu Mustange, pranešė gelbėjimo operacijai vadovaujantis Ganeshas Rai.

Tame rajone gausiai pasnigo, iki trijų pėdų (91 centimetro)

„Tame rajone gausiai pasnigo, iki trijų pėdų (91 centimetro). Tarp žuvusiųjų yra du lenkų žygeiviai ir vienas izraelietis. Vienas nepalietis taip pat buvo palaidotas po sniegu“, – sakė policijos pareigūnas G. Rai..

Pasak gelbėtojų, Nepalo kariuomenės ir keli kiti agentūrų išnuomoti sraigtasparniai rado penkių žmonių, kuriuos užgriuvo sniego lavina kaimyniniame Manange, kūnus.

„Ieškant iš sraigtasparnio, buvo pastebėti penki žmonės – keturi kanadiečiai ir indas, – žuvę per sniego laviną, tad bendras žuvusiųjų skaičius padidėjo iki devynių“, – sakė G.Rai.

Per kitą nelaimę – sniego griūtį Manange – antradienį žuvo trys jakų bandą ganę kerdžiai, informavo rajono pareigūnas Devendra Lamichanne (Devendra Lamičanis). Tikimasi, kad kitus turistus, su kuriais nepavyksta susisiekti, paprasčiausiai atkirto pūga.

Mustango rajono pareigūnas Baburamas Bhandari sakė: „Telefonų tinklas nėra labai geras, tad negalėjome susisiekti su dingusiaisiais, bet viliamės juos surasti vėliau šiandieną“.

Policija taip pat pranešė, kad gelbėtojai ieško 67 metų prancūzo, kuris įkrito į upę antradienį, eidamas Manaslu maršrutu. Anapurnos regione kiekvieną spalį, kai oro sąlygos paprastai būna palankios kalnų žygiams, apsilanko tūkstančiai turistų. Tačiau šią savaitę Mustange neįprastai daug snigo, dėl ciklono „Hudhud“, kuris savaitgalį užklupo rytinę kaimyninės Indijos pakrantę.

Balandžio mėnesį daugiausiai aukų nusinešusi sniego lavina Evereste pražudė 16 žmonių, dėl jos alpinistams pirmą kartą buvo uždaryta aukščiausia pasaulio viršukalnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius