Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hinduistų grupuotės Indijoje užsiiminėja masiniu krikščionių ir musulmonų atvertimu

Griežtosios linijos hinduistų grupės sulaukė pasmerkimo, kuomet paaiškėjo, kad į šį tikėjimą atvertė apie 200 krikščionių Gudžarato valstijoje, iš kurios kilęs dabartinis šalies premjeras, hinduistų nacionalistas Narendras Modis. Kaip rašo naujienų svetainė alarabiya.net, žinia apie masinį atvertimą į hinduizmą dar kartą pakurstė pasipiktinimą, kad naujoji Indijos vyriausybė laikosi griežtos prohindusitinės politikos daugiakonfesinėje šalyje.
Dievo Višnaus atvaizdas
Dievo Višnaus atvaizdas / „Scanpix“/AP nuotr.

Hinduistų radikalų grupuotė „Višva Hindu Parišad“ pareiškė, kad ji atvertė vienos krikščionių genties narius į jų pirmykštį tikėjimą – hinduizmą.

Hinduistų radikalų grupuotė „Višva Hindu Parišad“ pareiškė, kad ji atvertė vienos krikščionių genties narius į jų pirmykštį tikėjimą – hinduizmą.

Krikščionių grupės ir Indijos premjero oponentai pasipiktino šiuo žingsniu. Jie apkaltino valdančiąją N.Modio partiją ryšiais su radikaliomis hinduistų grupuotėmis, kurios verčia šalies religines mažumas išsižadėti savo tikėjimo.

„Kraštutinė dešinė rodo savo raumenis, perrašo istoriją ir keičia ekonominę politiką'“, – teigė Indijos opozicinės Kongreso partijos lyderis Digvijayas Singhas.

Atvertimo į hinduizmą ceremonija įvyko viename kaime, esančiame 350 km į pietus nuo Gudžarato sostinės Ahmadabado.

„Daugiau negu 200 žmonių buvo paprašyta religinius papuošalus išmesti į šventąją ugnį ir tuo metu jiems buvo įteikti nauji pakabukai su Ramos (vienas iš hinduizmo dievų) atvaizdu“ , – teigė vienas iš liudininkų. Tiesa, patys šios akcijos organizatoriai teigia, kad šis atsivertimas buvo savanoriškas.

Daugiausiai gyventojų pasaulyje turinti demokratinė valstybė Indija yra pasaulietinė šalis, kurios konstitucijoje įtvirtina religijos laisvė.

Vis dėlto, pranešimai apie masinius atvertimus į hinduizmą jau nebėra naujiena Indijoje. Neseniai viena hinduistų radikalų grupuotė buvo apkaltinta apie 50 Tadž Mahalo miesto lūšnyne gyvenančių musulmonų šeimų atvertimu į hinduizmą.

Teigiama, kad labai dažnai už atvertimą į hinduizmą kai kurios grupuotės krikščionims ir musulmonams prižada duoti pinigų arba kortelių, už kurias galima gauti maisto produktų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius