Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkonge areštuoti penki mitingą už demokratiją organizavusios grupės nariai

Honkonge penktadienį buvo areštuoti penki aktyvistų grupės, kuri organizavo didžiulį šios savaitės mitingą už demokratiją, nariai, pranešė organizacija.
Honkonge minios protestuotojų
Honkonge minios protestuotojų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienio mitingą – neįprastai didelę pasipiktinimo Pekinu apraišką – išprovokavo Kinijos vyriausybės pranešimas, kad ji turi aukščiausią valdžią Honkonge, nors pažadėjo jam autonomiją.

Policija pranešė, kad mitinge jo piko metu dalyvavo maždaug 100 tūkst. žmonių, o organizatoriai nurodė, kad bendras dalyvių skaičius buvo 510 tūkstančių.

Dokumente, kuriuo Pekinas atnaujino savo suverenumą, teritorijai žadamas „didelis autonomijos laipsnis“ ir vakarietiško stiliaus pilietinės teisės.

„Vyriausybė neatsakė 510-čiai tūkstančių žmonių, kurie išėjo į Honkongo gatves, ir vietoje to vykdė politinius organizatorių areštus“, – sakoma „Pilietinių žmogaus teisių fronto“ pareiškime, kuriame šie areštai vadinami „akivaizdžiu politiniu spaudimu“.

Liepos 1-osios šventė, kuria paminimas Honkongo grąžinimas Kinijai 1997 metais, šiame mieste tapo metine protestų už platesnes politines teises diena.

Dokumente, kuriuo Pekinas atnaujino savo suverenumą, teritorijai žadamas „didelis autonomijos laipsnis“ ir vakarietiško stiliaus pilietinės teisės.

Policija kol kas nepatvirtino, kad mitingo organizatoriai buvo areštuoti. Grupė nurodė, jog areštai tikriausiai yra pagrįsti skundais, kad mitingas trukdė eismui ir policijos darbui.

Be to, anksti trečiadienį, po mitingo ir vėlesnio naktinio sėdimojo streiko, kurį surengė dvi studentų grupės, policija areštavo 511 žmonių. Dauguma jų buvo įspėti ir paleisti, o 25 buvo paleisti už užstatą ir turės prisistatyti vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius