-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Honkongo policija susirėmė su protestuotojais

Honkongo protestuotojai anksti trečiadienį susirėmė su dešimtimis policijos pareigūnų, kurie panaudojo gumines lazdas ir paprikinį purškalą, ir tai buvo viena didžiausių smurto apraiškų nuo demonstracijų už demokratiją pradžios prieš daugiau kaip dvi savaites.
Protestai Honkonge
Protestai Honkonge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Honkongas

Konfrontacija kilo per policijos operaciją, kurios tikslas buvo likviduoti naujai pastatytas barikadas vienoje pagrindinių gatvių netoli miesto vyriausybės būstinės.

Skydais ir lazdomis ginkluotų policijos pareigūnų siena prieš aušrą patraukė minios link. Protestuotojai rankose laikė skėčius, kurie tapo jų kovos už visapusišką demokratiją simboliu.

Policininkai kumščiais ir lazdomis stūmė atgal protestuotojus, kurie atsisakė atsitraukti, purškė jiems į veidus paprikinį purškalą.

Kiti protestuotojai per tas chaotiškas scenas buvo prispausti prie žemės, surakinti antrankiais ir nutempti; kai kurie protestuotojai ir pareigūnai buvo sužeisti.

Policija pranešė, kad per operaciją buvo areštuoti 45 žmonės: 37 vyrai ir aštuonios moterys.

Per valandą policija atgavo Lung Vo gatvės, esančios už kelių metrų nuo Honkongo vykdomojo vadovo Leung Chun-Yingo biuro, kontrolę ir nutraukė trumpai tetrukusį užėmimą, kurį protestuotojai surengė diena anksčiau.

Tai buvo viena didžiausių smurto apraiškų nuo to laiko, kai Honkonge prasidėjo mitingai, kuriuose dalyvavo didžiulės minios. Protestuotojai reikalauja Pekino suteikti šiam pusiau autonominiam miestui teisę rengti laisvus rinkimus.

Kinija griežtai laikosi nuostatos, kad tvirtins kandidatus Honkongo kito vadovo rinkimuose 2017 metais, o protestuotojai tai vadina sufalsifikuota demokratija.

Nors aktyvistai buvo giriami dėl mandagumo ir organizacinių įgūdžių, jie sukėlė didelio masto trikdžius šiame itin tankiai apgyvendintame mieste, kuris garsėdavo savo stabilumu. Dėl to kildavo pikti ir, kartais, smurtiniai konfliktai tarp demonstrantų ir vyriausybės šalininkų, o tai, savo ruožtu, išprovokavo kaltinimus, kad valdžia pasitelkia samdytus banditus neramumams kelti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius