Honkongo protestų organizatoriai pasiduoda ir ragina studentus atsitraukti

Trys Honkongo prodemokratinio judėjimo „Occupy Central“ įkūrėjai antradienį su liūdesiu paskelbė, kad pasiduos policijai, ir paragino gatvėse tebebudinčius protestuotojus atsitraukti.
Honkonge ardomos protestuotojų barikados ir stovyklos
Honkonge ardomos protestuotojų barikados ir stovyklos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ruošdamiesi pasiduoti, mes, visi trys, raginame studentus atsitraukti – įleisti gilias šaknis bendruomenėje ir transformuoti šį judėjimą“, – sakė „Occupy Central“ lyderis Benny Taius.

Šis pranešimas buvo paskelbtas po to, kai šimtai demokratijos reikalaujančių protestuotojų sekmadienio vakarą įsitraukė į susirėmimus su policija, per kuriuos dešimtys žmonių buvo sužeisti. Tie neramumai buvo vienas iš didžiausių smurto prasiveržimų nuo protestų pradžios daugiau negu prieš du mėnesius.

B.Tai sakė, kad trys judėjimo įkūrėjai pasiduos policijai trečiadienį, likdami ištikimi įstatymų viršenybei ir „taikos bei meilės principui“.

B.Tai sakė, kad trys judėjimo įkūrėjai pasiduos policijai trečiadienį, likdami ištikimi įstatymų viršenybei ir „taikos bei meilės principui“.

„Pasidavimas nėra bailus žingsnis – tai drąsa tesėti pažadą. Pasiduoti nereiškia pralaimėti – tai tylus beširdės vyriausybės atmetimas“, – aiškino B.Tai.

Jis gyrė aktyvistų drąsą ir kritikavo policiją, kuri esą tapo nebevaldoma, ragindamas protestuotojus palikti „tą pavojingą vietą“.

Teisės profesorius B.Tai, filosofijos ir sociologijos profesorius Chan Kin-manas bei dvasininkas Chu Yiu-mingas įkūrė pilietinio nepaklusnumo judėjimą „Occupy Central“ 2013 metų pradžioje, siekdami spausti Honkongo administracija vykdyti politines reformas, bet jų vaidmuo sumenko, kai aktyviau pradėjo veikti radikalesnės studentų grupės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius