-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Hosni Mubarakas pažadėjo taikiai atiduoti valdžią, bet dar ne dabar

Vėlų antradienio vakarą Egipto prezidentas Hosni Mubarakas per televiziją kreipėsi į savo valstybės piliečius ir pažadėjo, jog paskutinius savo valdymo mėnesius skirs tam, kad šalis pasirengtų taikiam valdžios perdavimui. Šią jo ilgai lauktą kalbą tiesiogiai transliavo visi pagrindiniai pasaulio televizijų kanalai.
Hosni Mubarakas tiesioginiame eteryje pažadėjo nebekelti savo kandidatūros per prezidento rinkimus rugsėjį.
Hosni Mubarakas tiesioginiame eteryje pažadėjo nebekelti savo kandidatūros per prezidento rinkimus rugsėjį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak H.Mubarako, jis neketina kelti savo kandidatūros per eilinius prezidento rinkimus šių metų rugsėjį. Tačiau ir trauktis iki to laiko iš savo posto jis nesirengia. Egipto prezidentas pažadėjo užtikrinti, kad per rinkimus vyktų tikra kandidatų konkurencija. H.Mubarakas taip pat pažadėjo pakeisti 76-ąjį konstitucijos straipsnį, kuris neleido prezidento rinkimuose dalyvauti nepriklausomiems kandidatams.

Be to, H.Mubarakas kreipėsi į Egipto parlamentą, kad šis imtųsi keisti konstitucijos nuostatą, leidusią tam pačiam politikui kandidatuoti ir būti išrinktam į prezidento postą neribotą kadencijų skaičių.

H.Mubarakas taip pat pažymėjo, kad jis visada gynė savo šalies interesus ir ketina mirti Egipte. „Mane teis istorija. Tėvynė gyvuos visą laiką, o žmonės nėra amžini“, – savo kalbą baigė šalies vadovas.

Anksčiau antradienį Kaire į gatves išėjo apie du milijonai protestuotojų, reikalaujančių 30 metų Egiptą valdančio H.Mubarako atsistatydinimo. Dar apie milijonas protestuotojų išėjo į akcijas kituose šalies miestuose. Kariškiai pažadėjo nenaudoti jėgos prieš demonstrantus.

Masinės protesto akcijos Egipte trunka jau ilgiau nei savaitę. Jos jau privertė pasitraukti šalies vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius