Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 24 /22:06

Į Baltųjų rūmų spaudos konferenciją neįleisti CNN, „The New York Times“ žurnalistai

Baltieji rūmai penktadienį neleido „The New York Times“, CNN, BBC, „Politico“, „BuzzFeed“, „Los Angeles Times“ reporteriams dalyvauti trumpojoje spaudos konferencijoje, kurią surengė Baltieji rūmai.
Žurnalistai Baltuosiuose Rūmuose
Žurnalistai Baltuosiuose Rūmuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad Baltųjų rūmų atstovas spaudai Seanas Spiceris nedavė leidimo šių žiniasklaidos priemonių atstovams dalyvauti konferencijoje.

Iš pradžių buvo planuota tiesiogiai transliuojama spaudos konferencija tam skirtoje Baltųjų rūmų salėje, tačiau vėliau ji buvo pakeista į netransliuojamą susitikimą su S.Spiceriu jo kabinete. Čia buvo įleisti tik jo atrinktų žiniasklaidos priemonių atstovai.

Leidimus gavo konservatyviais laikomi leidiniai, pavyzdžiui, „Breitbart News“, „The Washington Times“, „One America News Network“.

„Time“ ir naujienų agentūra „The Associated Press“ patys boikotavo renginį.

„Nieko panašaus nėra įvykę Baltuosiuose rūmuose per visą ilgą istoriją, kiek mes rašome apie skirtingų partijų administracijas, – išplatintame pareiškime teigia „The New York Times“ redaktorius Deanas Baquetas. – Mes griežtai protestuojame prieš „The New York Times“ ir kitų naujienų organizacijų išskyrimą. Laisvas žiniasklaidos priėjimas prie atviros valdžios yra, savaime suprantama, gyvybiškai būtinas nacionalinis interesas.“

Donaldas Trumpas ne kartą yra užsipuolęs žiniasklaidą, piktinęsis dėl kritiškų straipsnių jo atžvilgiu, net pavadino ją „šalies priešu“. Penktadienį jis pareiškė, kad iš žurnalistų turėtų būti atimta teisė cituoti anoniminius šaltinius.

Naują D.Trumpo išpuolį prieš žiniasklaidą tikriausiai išprovokavo tai, kad CNN savo šaltinių dėka atskleidė, jog D.Trumpo administracija reikalavo, kad FTB paneigtų žinias, jog prezidento rinkimų metu D.Trumpo komandos žmonės palaikė ryšį su Rusijos žvalgybos agentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius