Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Emmanuelį Macroną jau nusitaikė ir Rusijos valstybinė televizija

Iš pradžių – RT, „Sputnik“ ir Kremliaus žvalgybos įrankiu paverstas tinklalapis „WikiLeaks“, o dabar – ir valstybinė televizija bei propagandistų vadas Dmitrijus Kiseliovas. Regis, Maskva ne juokais pabūgo liberalaus kandidato į Prancūzijos prezidentus Emmanuelio Macrono skrydžio, rašo „The Washington Post“.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

15min jau rašė apie Kremliaus propagandos mašinos reakciją į vieno Prancūzijos prezidento rinkimų favoritų Francois Fillono nuosmukį reitinguose.

Kadangi Maskvai būtų palanki ir kraštutinių dešiniųjų kandidatės Marine Le Pen, ir sankcijoms Rusijai prieštaraujančio F.Fillono pergalė, Rusijoje imta nerimauti dėl liberalaus nepriklausomo kandidato E.Macrono iškilimo.

Būtent jis, o ne F.Fillonas gali patekti į antrąjį rinkimų turą, todėl televizijoje RT ir portale „Sputnik News“ jau šmėžuoja E.Macroną neva kompromituojanti informacija apie tariamas jo sąsajas su JAV bankais ir Hillary Clinton.

Dabar prie kampanijos prisijungė ir valdžios kontroliuojama Rusijos valstybinė televizija, kurios eteryje artėjantys rinkimai Prancūzijoje vadinami purviniausiais šalies istorijoje – dar vienu pavyzdžiu, kaip supuvęs liberalizmas plėšo Europą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kremliaus propagandininkas Dmitrijus Kiseliovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kremliaus propagandininkas Dmitrijus Kiseliovas

„Rinkimai sprendžia labai daug, tad kompromatai renkami visiems“, – pareiškė Rusijos propagandistų vėliavnešys D.Kiseliovas, kurio teigimu, susitepę yra visi pagrindiniai kandidatai.

Ironiška, kad iš dalies tokie teiginiai net galėtų turėti minimalaus pagrindo. Juk F.Fillonas iš tiesų įsivėlė į didžiulį skandalą, kai paaiškėjo, kad savo padėjėjais parlamente buvo įdarbinęs žmoną ir du iš penkių vaikų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Francois Fillonas su žmona Penelope.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Francois Fillonas su žmona Penelope.

Ši trijulė kartu iš valstybės gavo apie 900 tūkst. eurų už darbą, kurio, kaip įtariama, nė nedirbo. Pirmadienį F.Fillonas, kurio pasitraukimo iš rinkimų kovos jau nori beveik 70 proc. prancūzų, dėl savo nuopuolio kaltino žiniasklaidą.

O M.Le Pen, radikalaus „Nacionalinio fronto“ lyderė, ne tik skolinosi pinigų iš Maskvoje veikusio, dabar jau uždaryto „Pirmojo čekų-rusų banko“. Europos Parlamente ji taip pat kaltinama prašvilpusi 300 tūkst. europinių pinigų savo komandos reikmėms. Ši populistė irgi neigia kaltinimus.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Marine Le Pen
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Marine Le Pen

Tiesa, D.Kiseliovui nei F.Fillonas, nei M.Le Pen nerūpi taip, kaip į favoritus septynmyliais batais lekiantis E.Macronas, centristinių, progresyvių, proeuropietiškų pažiūrų nepriklausomas kandidatas.

E.Macronui sparčiai skinantis kelią į priekį reitinguose, Rusijos valstybinė žiniasklaida jau pradėjo pulti šį buvusį Prancūzijos ekonomikos ministrą.

E.Macronui sparčiai skinantis kelią į priekį reitinguose, Rusijos valstybinė žiniasklaida jau pradėjo pulti šį buvusį Prancūzijos ekonomikos ministrą.

Kokteilis puikiai pažįstamas dar nuo JAV prezidento rinkimų kampanijos mėnesių – gandai, paskalos ir tiesiog melas. Tai skandino H.Clinton, o Maskvoje tikimasi, kad paskandins ir E.Macroną.

Žinoma, Prancūzijos rinkėjai tikrai nežiūri Rusijos valstybinės televizijos – sociologai pernai paliudijo, kad didžioji dauguma prancūzų itin neigiamai vertina Vladimiro Putino režimą.

Tačiau savotiškas gaires, apie kurias praneša Kremliaus propaganda, tikrai pasičiups lepenistai ir tokius pat melus pradės skleisti prancūziškai savo valdomose medijose ir socialiniuose tinkluose.

Tad, ką sako D.Kiseliovas? Tai, kad E.Macronas yra vedęs savo buvusią mokytoją, kuri už politiką vyresnė daugiau nei dviem dešimtmečiais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas

Aišku, Prancūzijoje tai tikrai nieko nestebina, be to, joks čia nusikaltimas, tad reportaže tęsiama: „Bet vis tiek sklando gandai apie jo netradicinę orientaciją ir apie tai, kaip jis iš biudžeto pasiėmė 120 tūkst. eurų, kad finansuotų savo politinį judėjimą ir rinkimų kampaniją.“

„E.Macronas taip pat susijęs su Hillary Clinton. Kol kas tai nevirto dideliu skandalu“, – kone grėsmingai įspėjama D.Kiseliovo laidoje.

Kad turi „įdomios informacijos“ apie E.Macroną, praėjusią savaitę interviu laikraščiui „Izvestija“ pareiškė ir „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as.

Nė vienas iš šių teiginių neturi absoliučiai jokio pagrindo, bet Kremliui tokia taktika – skleisti melagingas naujienas ir taip daryti įtaką rinkimams skirtingose Vakarų šalyse – įprasta.

O M.Le Pen jau pasičiupusi rusiškų patarimų – ji teigia, kad E.Macroną kontroliuoja ir „tarptautiniai finansai“, ir Šveicarijoje gyvenantis verslininkas Patrickas Drahi, kuris turi Prancūzijos ir Izraelio pilietybę.

Tokie teiginiai, akivaizdžiai atsiduodantys antisemitizmu, kartojami ir daugybėje tviterio paskyrų, siejamų su „Nacionaliniu frontu“.

Kad turi „įdomios informacijos“ apie E.Macroną, praėjusią savaitę interviu laikraščiui „Izvestija“ pareiškė ir „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Julianas Assange`as
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Julianas Assange'as

O portale „Sputnik“ apie E.Macroną – „JAV agentą“ – kalbėjo Prancūzijos respublikonų partijos atstovas Prancūzijos parlamente Nicolas Dhuicqas. Jis aiškino, kad E.Macronas pernai slapta keliavo į JAV, susirašinėjo su H.Clinton ir yra homoseksualas.

„Už jo stovi labai turtingi gėjai lobistai“, – teigė N.Dhuicqas, 2015 metais keliavęs į Krymą ir liaupsinęs šio aneksuoto pusiasalio gyventojų norą „prisijungti“ prie Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius