-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į JAV prezidento postą kandidatuojantis Tedas Cruzas pasirinko viceprezidentę

JAV prezidento posto siekiantis Tedas Cruzas, ieškantis būdų nutraukti respublikonų stovyklos favorito Donaldo Trumpo pergalingą žygį, trečiadienį paskelbė, kad jei užsitikrins oficialaus partijos kandidato statusą, jo kandidate į viceprezidentus bus verslininkė Carly Fiorina.
Carly Fiorina ir Tedas Cruzas
Carly Fiorina ir Tedas Cruzas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Po ilgų svarstymų ir maldų priėjau prie išvados, kad jei būsiu nominuotas siekti Jungtinių Valstijų prezidento posto, tai darysiu su savo kandidate į viceprezidentus Carly Fiorina“, – sakė senatorius Indianoje, kur vyks kiti pirminiai rinkimai.

61 metų C.Fiorina tapo viena uoliausių T.Cruzo rėmėjų, kai metų pradžioje pati pasitraukė iš kovos dėl Baltųjų rūmų, be to, griežtai kritikuoja tiek D.Trumpą, tiek demokratų stovyklos favoritę Hillary Clinton.

„Labai didžiuojuosi, labai kuklinuosi ir jaučiuosi pagerbta, galėdama šiandien paskelbti, kad priėmiau senatoriaus Tedo Cruzo pasiūlymą būti jo kandidate į viceprezidentus siekiant respublikonų nominavimo (partijos kandidatais)“, – sakė švytinti C.Fiorina, užlipusi į sceną.

Savo kampanijos metu C.Fiorina nuolat pabrėždavo, kad ji būtų respublikonų kandidatė, kuri kovoje dėl Baltųjų rūmų panaikintų H.Clinton pranašumą dėl lyties.

„Carly nuolat griauna stereotipus“, – sakė T.Cruzas miniai Indianoje, pažymėjęs, kad ji užkopė karjeros laiptais iki didžiausios pasaulyje technologijų kompanijos vadovės kėdės.

T.Cruzui laimėjus kovą dėl nominavimo partijos kandidatu, buvusi IT milžinės „Hewlett-Packard“ vadovė būtų tik trečia į viceprezidentus nuo vienos iš didžiųjų JAV politinių partijų kandidatuojanti moteris po Geraldine Ferraro, kandidatavusios 1984-aisiais, ir Sarah Palin, kuri 2008 metais buvo John McCaino pasirinkta kandidatė į viceprezidentus.

Šiuo metu T.Cruzo šansai užsitikrinti partijos kandidato statusą atrodo menki.

Matematiškai jis nebeturi galimybių užsitikrinti paskyrimo pirminių rinkimų etape. Tačiau senatorius puoselėja viltį nugvelbti nominaciją iš D.Trumpo liepą Klivlande vyksiančiame nacionaliniame respublikonų suvažiavime, kuriame bus oficialiai išrinktas partijos kandidatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius