-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kaune vykstančią „AgroBalt“ parodą atvykęs Ukrainos ministras Iharis Švaika: ukrainiečiai nebadaus

Kaune veikiančioje „AgroBalt“ parodoje apsilankęs Ukrainos agrarinės politikos ir maisto pramonės ministras Iharis Švaika teigė, kad kaimuose dirbantys vyrai nebuvo šaukiami į armiją, todėl Ukrainoje sklandžiai prasidėjo sėjos darbai, tad šalis, nepaisant Rusijos agresijos bei ekonominės krizės, apsirūpins maisto produktais.
Igoris Švaika
Igoris Švaika

I.Švaikos teigimu, žemės ūkis Ukrainoje yra stabiliausias ekonomikos sektorius. „Šalis turi finansinių problemų, jų buvo ir žemės ūkyje, bet dabar galiu užtikrintai pasakyti, kad esame šimtu procentu pasirengę darbui. Sėja šį pavasarį prasidėjo anksčiau nei paprastai ir vyksta sklandžiai. Žemės ūkis apskritai šiuo metu yra stabiliausias Ukrainos ekonomikos sektorius“, – kalbėjo ministras.

Žemės ūkis apskritai šiuo metu yra stabiliausias Ukrainos ekonomikos sektorius.

I.Švaikos teigimu, po Rusijos agresijos Kryme prasidėjus visuotinei vyrų mobilizacijai, nuspręsta neatitraukti nuo darbo kaimo gyventojų. „Todėl nepritrūkome darbo rankų ir ukrainiečiai nebadaus“, – tvirtino ministras.

I.Švaika po pokalbio su Lietuvos žemės ūkio ministru Vigilijumi Jukna sakė pakvietęs jį į Ukrainą. „Po dviejų mėnesių, birželį pasirašysime dvišalio bendradarbiavimo sutartį žemės ūkio srityje“, – tikino Ukrainos ministras.

Jis tvirtino, kad Ukraina suinteresuota didinti ir importą iš Lietuvos, ir eksportą į mūsų šalį. „Vilnius ir Kaunas bus pagrindiniai miestai, kurie Ukrainai yra prioritetiniai, čia sprendžiama daug mums svarbių klausimų“, – kalbėjo I.Švaika.

V.Jukna pridūrė, kad Lietuva turi daug patirties rengiant integracijos į ES dokumentus. „Ja pasidalysime su Ukraina“, – sakė ministras.

Į žemės ūkio ir maisto pramonės  parodą „AgroBalt“ taip pat atvyko daug užsienio šalių delegacijų iš ES valstybių, JAV, Baltarusijos ir Gruzijos.

Paroda vyksta Kauno „Žalgirio“ arenoje nuo ketvirtadienio iki šeštadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius