Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į laisvę paleista „Pussy Riot“ narė Marija Aliochina

Suteikus amnestiją iš kalėjimo paleista skandalingoji „Pussy Riot“ narė Marija Aliochina, skelbia BBC, remdamasi jos advokato žodžiais naujienų agentūrai „RIA Novosti“.
„Pussy riot“ narė Marija Aliochina
„Pussy riot“ narė Marija Aliochina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Marija Aliochina išėjo į laisvę. Visi dokumentai buvo baigti ir pasirašyti“, – naujienų agentūrai patvirtino Piotras Zaikinas.

M.Aliochina kartu su Nadežda Tolokonikova praėjusių metų rugpjūtį buvo nuteistos dvejų metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Į laisvę turėtų būti paleista iki trečiadienio

N.Tolokonikovos, Krasnojarsko kalėjimo ligoninėje gulinčios „Pussy Riot“ narės, vyras sekmadienį pareiškė, kad jo žmona į laisvę turėtų būti paleista iki trečiadienio.

24-erių N.Tolokonikova, atliekanti dvejų metų bausmę paskutinius mėnesius už 3700 kilometrų į rytus nuo Maskvos, amnestuota buvo Dūmos sprendimu prėjusią savaitę.

Už chuliganizmą kalėti nuteistos „Pussy Riot“ narės išgarsėjo po „pankiškos maldos“, nukreiptos prieš V.Putiną ir jį remiančią Rusijos ortodoksų bažnyčią, pagrindinėje Maskvos katedroje.

Pagal neseniai paskelbtą amnestiją turėtų būti paleista mažiau nei 1500 iš 700 000 Rusijos kalinių, tarp jų – žymiausios dėl politinių priežasčių kalinčios asmenybės: jau į laisvę išėjęs Michailas Chodorkovskis, „Pussy Riot“, dalis Bolotnajos bylos aktyvistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius