Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į paradą Tbilisyje Gruzijos kariai išėjo apsirengę nauja uniforma (atnaujinta 17.16 val.)

Daugiau kaip 4 tūkst. visų kariuomenės rūšių karių trečiadienį Tbilisyje dalyvavo kariniame parade Gruzijos nepriklausomybės dienos proga.
Į paradą Tbilisyje Gruzijos kariai išėjo apsirengę nauja uniforma.
Į paradą Tbilisyje Gruzijos kariai išėjo apsirengę nauja uniforma. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kariai buvo apsirengę nauja uniforma, panašia į tą, kurią naudoja Afganistane NATO pajėgos. Nauja uniforma Gruzijos armijoje atsiras šiais metais.

Kariai laikė rankose Amerikos ir Izraelio gamybos puolimo šautuvus M–4 ir „Galil“.

Nužygiavus pėstininkų kolonoms, važiavo turkiškos pėstininkų šarvuotosios mašinos, visureigiai „Hummer“, šarvuotosios mašinos „Cobra“, rusiški šarvuotieji transporteriai BTR–80.

Parade taip pat dalyvavo čekų gamybos savaeigiai artilerijos pabūklai, salvinės ugnies sistemos RM–70, savaeigiai zenitinių raketų kompleksai „Osa“.

Parade dalyvavo ir aviacija, nuo šių metų įeinanti į sausumos kariuomenės sudėtį. Virš Š.Rustavelio prospekto praskrido šeši „Su–25“, taip pat keli Amerikos ir Rusijos gamybos sraigtasparniai „Iroquois“ ir „Mi–24“.

VRM kariai šiais metais parade nedalyvavo, nes nuo šių metų žinyba rengia atskirą paradą gegužės 6 dieną, kurią Gruzijos valdžia paskelbė Policijos diena.

Saakašvilis atidengė Tbilisyje monumentą Gruzijos didvyriams

Prezidentas Michailas Saakašvilis trečiadienį atidengė Tbilisyje monumentą didvyriams, kritusiems kovoje už Gruzijos nepriklausomybę.

Monumentas yra 48 metrų stela iš stiklo ir metalo. Prie jo pagrindo iškalti beveik 3500 gruzinų, kritusių kovoje už Gruzijos nepriklausomybę – junkerių, kritusių nuo raudonarmiečių rankų 1918 metais, sukilimo 1924 metais prieš sovietinę valdžią vadovų taip pat ir karių, žuvusių 2008 metų rugpjūtį penkių dienų kare su Rusija, vardai ir pavardės.

Kaip pareiškė prieš atidengiant monumentą jo autorius, ispanų architektas Alberto Domingo, monumento idėją ir jo formą pasiūlė M.Saakašvilis.

„Aš kaip dizaineris perkėliau šią idėją ant popieriaus lapo“, – sakė A.Domingo.

Jau atidengdamas monumentą M.Saakašvilis, apsirengęs karine maskuojamąja uniforma, pareiškė, kad iki šiol Gruzijoje nebuvo nė vieno paminklo „tikriesiems didvyriams“.

„Šiame didvyrių sąraše yra ne tik gruzinų, bet ir abchazų, osetinų. Visi jie garbingi Gruzijos sūnūs“, – pareiškė M.Saakašvilis.

Pasak jo, memoriale dar daug laisvų vietų, ir jis norėtų, kad jose neatsirastų nė vieno naujo vardo.

M.Saakašvilis apdovanojo Garbės ordinu architektą A.Domingo ir kelis statybininkus, stačiusius memorialą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius